Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 34
 İndirme 2
TÜRK-İSLAM VE HIRİSTİYAN-BATI MEDENİYETİ ÇATIŞMASI ÜZERİNE
2017
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son dönemlerde en çok tartışılan konu dünyada yaşanan bir takım savaşların ve sorunların medeniyetlerin çatışmasından kaynaklandığı yönündedir. Medeniyetler çatışması ifadesinin insanları ürküttüğü yadsınamaz bir gerçektir. Bugün küresel siyasette medeniyetlerarası ilişkilerin önemli yeri vardır. Diğer medeniyetleri bir tarafa bırakalım, ama Batı medeniyetinin İslam ve Türk medeniyetleri ile çatışma içerisinde olduğu bir gerçektir. Türklerin İslamiyet’i kabul ettikten sonra Batı-Türk medeniyetleri arasındaki ilişkiler Hıristiyan-İslam bağlamında gelişmiştir. Yine Türkler İslamiyet’i kabulden sonra İslam’ın asıl hamisine çevrilmiş ve bu dinin yayılmasında büyük rol oynamıştır. Batı-Türk medeniyetleri arasındaki ilişkiler tarih boyu hep çatışmalı olmuş ve günümüze kadar süregelmiştir. Batı’da Türk ve İslam karşıtı bir düşüncenin yaygın olduğu bilinmekte ve bu düşünce tarihsel bir gelenek gibidir. Genel olarak gösterilen bu tutumlar yalnız şahısların değil, devletlerin resmi görüşlerini yansıtmaktadır. 11. yüzyıldan beri Avrupalıların gündeminde olan ve 18. yüzyılın ikinci yarısına kadar Türklerin büyümeleri ve Türk-İslam çizgisi sürekli Batı’nın aleyhinde olmuştur. Çalışmamızda bu gibi sorunlar değişik başlıklar adı altında ele alındı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 1.435
2023 Impact/Etki : 0.071
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi