Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Transcending The Dichotomy Of Nature And Culture: An Ecocritical Study Of The Select Works Of Judith Wright
2023
Dergi:  
İlköğretim Online
Yazar:  
Özet:

In the post-global ambiance of the twenty-first century, where the rapid disconnect from nature constantly assaults humanity, it is crucial to rethink ecological issues to emphasise the inseparable bond between nature and culture. As a result, thinkers of various disciplines have tried to offer possible solutions for correcting the contemporary environmental condition. Literary scholars have played a crucial role by foregrounding the relationship between literature and the environment, which paved the way to establish the theoretical movement known as “Ecocriticism.” Simon Estok argues that “ecocriticism has distinguished itself, debates notwithstanding, firstly by the ethical stand it takes, its commitment to the natural world as an important thing rather than simply as an object of thematic study, and, secondly, by its commitment to making connections” (Estok 2001, p. 220). This paper investigates how Judith Wright’s poetry reflects her dynamic and radical ecological thought. Through her verse, the poet demonstrates the inextricable bond between humans and the natural world while also recognising the serious threat posed to the biosphere by the current anthropocentric worldview. Wright, who shows ecological issues through her powerful articulation long before the phrase was popularised, alters the canon of Australian poetry by expressing her innermost concern for the welfare of both Australian society and the earth at large in new and meaningful ways.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


İlköğretim Online

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.985
Atıf : 19.837
2023 Impact/Etki : 0.025
İlköğretim Online