Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 2
1980 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİ
2021
Dergi:  
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk demokrasi tarihinin önemli olgularından olan seçimler, dönemleri anlamamız noktasında bize yol göstermektedir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de bu anlamda önemlidir. Osmanlı Devleti’nin resmen sona ermesinden sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde 1923-2014 yılları arasında toplam 20 kere Cumhurbaşkanlığı seçimi olmuştur. 2014 yılı öncesindekiler parlamento tarafından, 2014 yılındaki ise halk tarafından seçilmiştir. Bu seçimler içerisinde 1980 yılında yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ise sonuçsuz kalmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Atatürk dört, İsmet İnönü dört, Celal Bayar ise üç defa seçilirken 1960 sonrasında cumhurbaşkanı olanlar bir kez görev yapmışlardır. Çalışmanın konusu 1980 yılında yapılan ve sonuçsuz kalan 1980 Cumhurbaşkanı Seçim Süreci’nden oluşmaktadır Nitel bir çalışma çerçevesinde doküman analizine bağlı olarak yapılmaya çalışılmıştır. Dönemsel itibariyle kaotik günler geçiren ülkede birlik ve beraberliğin veya uzlaşının imkânsız olduğunun kanıtı şeklinde karşımıza da çıkmaktadır. Çalışma sonunda 1980 yılı Türkiye’sinin ne denli parçalanmış olduğunu bir nebze de olsa görebilmiş olduk. Birliktelik noktasında hareketin imkânsız olduğunu Cumhurbaşkanlığı seçim süreci makale sonunda göstermiş olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Election of the Republic of 1980
2021
Yazar:  
Özet:

The elections, which are one of the important facts in the history of Turkish democracy, lead us to the point of understanding the periods. The presidential elections are important in this regard. In the Republic of Turkey, which was formally established after the end of the Ottoman State, there were a total of 20 presidential elections between 1923 and 2014. Those before 2014 were elected by the parliament and in 2014 by the people. The presidential election in 1980 was unfavourable. At the presidential election, Atatürk was elected four times, Ismet Inönü four times, Celal Bayar three times, and those who were president after 1960 had once been elected. The subject of the study was made in 1980 and resulting in the 1980 President's Election Process is a Qualitative work framework that was tried to be done based on the document analysis. It also comes to us in the form of proof that unity and cohesion or reconciliation is impossible in a country that has chaotic days. At the end of the study, we could see how broken the 1980s of Turkey was. It is unlikely that the movement in the unity point is impossible in the presidential election process at the end of the article.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.468
Atıf : 7.795
2023 Impact/Etki : 0.405
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi