Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 3
COVID 19 İLE İLGİLİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALARIN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’de Coronavirüs Salgını (Covid-19) ile ilgili Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında yapılmış makale, tez, bildiri ve bilimsel araştırma projelerinin değerlendirilmesidir. Araştırma tarama modelinde tasarlanmış bir içerik analizi çalışmasıdır. Araştırmanın örneklemini; ULAKBİM ve YÖK Tez Veri Tabanında yer alan ve tam metin olarak ulaşılabilen 33 makale, 2 bildiri, 1 yüksek lisans tezi ve 1 bilimsel araştırma projesi oluşturmaktadır. Araştırma 2019-2021 yılları arasında Türkiye’de Covid -19 ile ilgili Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında yapılmış olan ve ‘’Covid -19’’ ve ‘’Coronavirüs’’ anahtar kelimesiyle taranan çalışmalarla sınırlıdır. Ulaşılabilen çalışmalar; araştırmanın türü, araştırılan kavram, modeli, örneklem grubu, örnekleme yöntemi, veri toplama aracı ve verilerin analizi yöntemi değişkenlerine göre incelenmiştir. Verilerin analizinde nicel araştırma yöntemlerinden betimsel istatistik, nitel araştırma yöntemlerinden de içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Araştırmada Covid -19 ile ilgili Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında yapılmış çalışmaların çoğunlukla makale olduğu belirlenmiştir. Ayrıca çalışmalarda Covid -19 ile birlikte daha çok depresyon, anksiyete, stres, psikolojik sağlamlık, çevrimiçi psikolojik danışma ve çevrimiçi (uzaktan) eğitim kavramlarının çalışıldığı görülmektedir. Covid -19 ile ilgili Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında yapılan çalışmalarda çoğunlukla tarama modelinin kullanıldığı saptanmıştır. Çalışmaların örneklem grubunu ise genellikle uygun örnekleme yöntemi ile seçilen yetişkinlerin oluşturduğu belirlenmiştir. Veri toplama aracı olarak çoğunlukla ölçek kullanıldığı tespit edilmiştir. Verilerin analizinde ise genel olarak içerik analizi yönteminin kullanıldığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

COVID 19 İLE İLGİLİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALARIN İNCELENMESİ
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the articles, theses, statements and scientific research projects in the field of psychological consulting and guidance on the coronavirus infection (Covid-19) in Turkey. Research is a content analysis work designed in the scan model. The examples of the research are made up of 33 articles, 2 statements, 1 master's thesis and 1 scientific research project that can be accessed as a full text. The research is limited to the studies conducted in the field of psychological counseling and guidance related to Covid-19 in Turkey between 2019-2021 and scanned with the keywords "Covid-19" and "Coronavirus". Accessible studies are studied according to the variants of the type of research, the researched concept, model, sample group, sample method, data collection tool and data analysis method. In the analysis of data from quantitative research methods to visual statistics, the quality research methods also used the content analysis technique. The study found that the studies in the field of Psychological Consultancy and Guidance related to Covid-19 were mostly articles. The studies also show that Covid-19 has more studied the concepts of depression, anxiety, stress, psychological strength, online psychological consultation and online (distance) education. Studies in the field of Psychological Counseling and Guidance on Covid-19 have found that the scanning model was mostly used. The sampling group of studies is usually determined by adults selected by the appropriate sampling method. It has been found that the scale is mostly used as a data collection tool. In the analysis of the data, it is achieved that the method of content analysis is used in general.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)