Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Eksternal Dakriosistorinostomi Ameliyatlarında Silikon Tüp Entubasyonu’nun Etkinliği
2014
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bikanaliküler silikon tüp entubasyonunun (BSE), Eksternal dakrisistorinostomi (Eksternal DSR) ameliyatlarının başarısındaki etkinliğini değerlendirmek. Yöntemler: Nazolakrimal kanal tıkanıklığı nedeniyle Eksternal DSR uygulanan 201 hastanın 223 gözü sonuçları retrospektif olarak incelendi. Olgular 1. Grup; komplike + silikon stent konan (n: 55 göz), 2. Grup; komplike olup silikon stent konmayan (n: 27 göz), 3. Grup; nonkomplike + silikon stent konan (n: 53 göz) ve 4. Grup; nonkomplike olup silikon stent konmayan (n: 88 göz) olmak üzere dört gruba ayrıldı. Lakrimal kesesi küçük veya yapışıklıkları olan, lipidollu grafide dolma defekti olan, peroperatif flep yokluğu olan ve nüks olgular komplike olarak kabul edildi. Eksternal DSR ameliyatları Dupuy- Dutemps tekniğine uygun olarak yapıldı. Silikon stentler 2. ayda çekildi. Takiplerde epifora varlığı sorgulanıp lakrimal irrigasyon yapıldı. Ortalama takip süresi 1,7 yıl idi (6 ay-3 yıl). Bulgular: Hastaların 129’u kadın, 72’si erkekti. Yaş ortalaması 51.3 (9-73) idi. Komplike olguları aldığımız birinci grupta %90,9 başarı görülürken, ikinci grupta %77,8 başarı görüldü ve aralarındaki fark anlamlı bulundu. (p>0,05) Nonkomplike olguları aldığımız üçüncü grupta %96,2 başarı görülürken, dördüncü grupta %98,9 başarı görüldü ve aralarındaki fark anlamlı bulunmadı (p<0,05). Sonuç: Silikon tüp entubasyonu lakrimal kanal cerrahisinde önemli bir yere sahiptir. Özellikle komplike vakalarda silikon stent uygulaması başarıyı artırmaktadır. Komplike olmayan olgularda ise başarı üzerine etkisi olmadığı görülmüştür. (JAREM 2014; 4: 88-92)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 234
Journal of Academic Research in Medicine