Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 12
FARKLI AİLE TUTUMLARINA SAHİP 4-6 YAŞ ÇOCUKLARININ RESİMLERİNDEKİ DUYGU DURUM DEĞİŞKENLERİNİN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Okul öncesi dönem bilinçdışının en aktif olduğu süreçtir. Çocuk anlık serbest çağrışımlarla çizdiği resimlerde farkında olmadan kendisine, ailesine ve çevresine ait algılarını ve duygularını yansıtır. Bu çalışma farklı anne ve baba tutumlarıyla yetişmiş çocukların olumlu- olumsuz duygu durumlarının resme nasıl yansıdığını araştırma amacıyla planlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 4-6 yaş arasında çocuğa sahip ve çocukları 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde Edirne ilinde bulunan bir kolejin okul öncesi kurumuna giden 120 öğrenci ve ebeveyni oluşturmaktadır. Öğrenci ailelerine “Aile ve Çocuk Bilgi Formu” ve “Ebeveyn Tutum Ölçeği” uygulanmış, öğrencilere “Bir Aile Resmi Çiz yönergesi” verilerek aile resmi yapmaları istenmiştir. Çalışma grubunda yer alan ebeveynlerin ve 4-6 yaş grubu çocuklarının cinsiyet, kardeş sayısı, kaçıncı kardeş oldukları, kendilerine ait odalarının, kronik hastalıklarının olma durumu, kiminle yaşadıkları, anne ve babalarının yaş, medeni durum, eğitim durumu, çalışma durumu, değişkenlerinin yer aldığı demografik özelliklere ilişkin betimleyici frekans ve yüzde dağılımları incelenmiştir. Uygulanan demografik form ve öğrencilerin yapmış olduğu resimler değerlendirildiğinde ebeveyn tutum ölçeği puanları ile resimlerdeki duygu durum ifadeleri arasında anlamlı ilişkiler tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A child of 4 to 6 years of age who has a family relationship with a child of 4 to 6 years of age has a family relationship.
2021
Yazar:  
Özet:

Pre-school is the most active process of awareness. The child reflects his perceptions and feelings of himself, his family and his surroundings without realizing in the pictures he drawn with instant free calls. This study is designed to investigate how the positive-negative emotional conditions of children raised with different mothers and fathers attitudes reflect in the picture. The study’s work group consists of 120 students and parents who have children between the ages of 4-6 and go to the pre-school institution of a college located in the province of Edirne during the 2018-2019 academic year. Students were applied to their families "Family and Child Information Form" and "Parental Attitude Scale", students were asked to make a family picture by giving them "A Family Official Chart Guidelines". The study group examined the gender, the number of brothers and sisters, the number of brothers and sisters, the status of their own rooms, the status of chronic diseases, with whom they live, the age of their parents, the status of civilisation, the status of education, the status of work, the variable and the percentage distribution of the demographic characteristics. When the applied demographic form and the images the students made were evaluated, meaningful relationships were identified between the parents’ attitude scale points and the emotional state expressions in the images.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)