Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 108
 İndirme 18
CUMHURİYET DÖNEMİNDE DEMİRYOLU SİYASETİNİN MALATYA DURAĞI
2017
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Atatürk döneminin “bir karış fazla şimendifer” parolası ile ekonomik kalkınmayı tüm ülke çapına yaymak için, demiryolu yapımı Batı Anadolu’dan, Doğu Anadolu’ya kaydırılmıştır. Bu politikaya göre Fevzipaşa-Diyarbakır demiryolu hattının 50 km.’lik bölümü 1 Ekim 1930’da hizmete açılmıştır. Aynı hattın Malatya’ya kadar olan bölümü 23 Nisan 1931’de, Malatya’dan “Eski Malatya” diye bilinen kısma kadarki uzantısı 1 Şubat 1932’de hizmete açılmıştır. 1 Nisan 1934’de Fırat-Yolçatı bölümü işletmeye açıldıktan sonra Ocak 1935’te ray döşeme çalışmaları Sivrice İstasyonuna ulaşmıştır. Malatya-Çetinkaya hattının inşaatı 29 Ekim 1933’te başlamış 15 Haziran 1936’da Malatya-Yazıhan arası, 1 Kasım 1936’da Yazıhan-Hekimhan arası, 16 Ağustos 1937’de ise hattın tamamı kullanıma açılmıştır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yavaşlayan demiryolu inşası Demokrat Parti döneminde yerini daha çok karayolu ulaşımına bırakmıştır. 1960 sonrası planlı kalkınma dönemlerinde de, demiryolları için öngörülen hedeflere hiçbir zaman ulaşılamamıştır. Bu planlarda, ulaştırma alt sistemleri arasında koordinasyon sağlanması hedeflense de, plan öncesi dönemin özellikleri devam ettirilerek bu koordinasyon sağlanamamış ve karayollarına yapılan yatırımlar bütün plan dönemlerinde ağırlığını korumuştur. Bu bildiride resmi kaynaklar, telif eserler ve dönemin süreli yayınları ışığında, cumhuriyet döneminde Malatya ilinde demiryolu faaliyetlerinin durumu ele alınacaktır. Bu çerçevede Malatya’da yapılan ilk demiryolu çalışmalarından günümüze kadarki süreç analitik ve objektif bir bakış açısıyla sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 2.035
International Journal Of Eurasia Social Sciences