Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Farklı Tekniklerle Üretilen Metal-Seramik Restorasyonlarda İnternal Uyumun Karşılaştırılması
2014
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızın amacı döküm, milling, DMLS (Direkt Metal Lazer Sinterleme) ve LaserCusing® yöntemleri ile üretilen metal-seramik restorasyonların internal uyumları arasında farklılık olup olmadığını incelemektir. Gereç ve Yöntem: İnternal uyumun değerlendirilmesi amacıyla 48 adet prepare edilmiş premolar ve molar dişleri taklit eden bronz metalden daylı model hazırlandı. Döküm, milling, DMLS ve LaserCusing® yöntemleri ile üretilen 12’şer adet metal altyapı porselen uygulaması sonrası metal daylar üzerine simante edildi. Simantasyon sonrası akrilik kalıp içerisine alınan örnekler bukkolingual yönde orta çizgiye kadar frezelendi. Daha sonra stereomikroskop altında her bir dayanak dişte 30 adet ölçüm yapılarak internal aralık değerleri kaydedildi. İnternal aralık verilerinin analizi tek yönlü varyans analiziyle istatistiksel olarak değerlendirildi (p<0.05). Bulgular: En düşük ortalama internal aralık değerleri LaserCusing® yöntemi ile üretilen restorasyonlarda gözlendi ve diğer tüm yöntemlerle arasında istatistiksel olarak anlamlı fark bulundu (p<0.05). Sonuç:Çalışmanın sonucunda LaserCusing® yöntemi restorasyonların internal uyumu açısından döküm, milling ve DMLS yöntemlerine göre daha başarılı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Internal compatibility comparison in metal-seramic restorations produced by different techniques
2014
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of our study is to examine whether there is a difference between the internal compatibility of metal-ceramic restorations produced by the methods of casting, milling, DMLS (Direct Metal Laser Sintering) and LaserCusing.®Tools and Methods: For the purpose of evaluating internal conformity, 48 prepared premols and molar teeth are modeled on a bronze metal basis.The 12 pieces of metal infrastructure produced by the methods of casting, milling, DMLS and LaserCusing were simulated on the metal dots after the application of porselen.®The samples taken in the acrylic pattern after simulation were freezed to the middle line in the bukkolingual direction.Subsequently, under a stereomicroscope, the internal range values were recorded by making 30 measurements on each backdrop tooth. The analysis of internal interval data was statistically evaluated by one-way variance analysis (p<0.05).Results: The lowest average internal range values were observed in restorations produced using the LaserCusing method and statistically significant differences were found between all other methods (p<0.05).®Result:The study found that the LaserCusing method was more successful in terms of internal conformity of restorations than the casting, milling and DMLS methods.®

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi