Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 13
Suriye Sorunu Gölgesinde Türkiye-Rusya İlişkilerinde Normalleşme Süreci
2016
Dergi:  
Marmara Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye ve Rusya arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler 2000’ler boyunca istikrarlı bir biçimde gelişmeye devam etmiştir. Ne var ki 2011’de hız kazanan Arap ayaklanmaları ve Suriye iç savaşına ilişkin ortaya çıkan derin görüş ayrılıkları zaman içinde iki ülke arasında ciddi sorunlar yaratmaya başlamıştır. Özellikle Rusya’nın Suriye’de Esad rejimine destek olmak amacıyla Eylül 2015’te doğrudan hava harekâtlarına başlaması Türkiye’nin tepkisini çekmiştir. Nitekim 24 Kasım 2015’te Türk F-16’larının Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Suriye sınırına yakın bir bölgede bir Rus SU-24 savaş uçağını düşürmesi ile Türkiye-Rusya ilişkileri hızla krize sürüklenmiştir. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos 2016’da St. Petersburg’da Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşme sonrasında ilişkilerde bir normalleşme süreci başladıysa da Suriye’ye ilişkin görüş ayrılıkları devam etmektedir. Bu kapsamda Türkiye-Rusya ilişkilerinin orta ve uzun vadedeki gelişimi açısından Suriye meselesinin oldukça belirleyici olacağı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Marmara Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 41
Atıf : 2
Marmara Türkiyat Araştırmaları Dergisi