Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 31
 İndirme 11
GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMLERİNDE UYGULANAN GELENEKSEL YÜKSEK BASKI RESİM TEKNİKLERİNE ALTERNATİF OLABİLECEK TEKNİK ÖNERİLERİ
2019
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Güzel Sanatlar Eğitimi bölümlerine uygulanan geleneksel yüksek baskıresim tekniklerine alternatif olabilecek tekniklerin ortaya konmasını amaçlayan bir çalışmadır. Güzel Sanatlar Eğitimi bölümleri baskıresim derslerindeki teknikler, okulların sahip olduğu baskıresim atölyesi donanımı ve imkânları doğrultusunda öğretilmektedir. Bu araştırma atölye imkânlarının kısıtlı olduğu okullarda yapılabilecek alternatif yüksek baskıresim teknikleri ve bu tekniklerde kullanılabilecek malzemelerle ilgilidir. Geliştirilen ve uyarlanan alternatif yüksek baskıresim teknikleri,  Güzel Sanatlar Eğitimi bölümlerindeki öğrencilere yöneliktir. Söz konusu bu öğrenciler, birer görsel sanatlar öğretmeni adayıdır. Bu nedenle alternatif  tekniklerin muhatabının ilk, orta ve lisedeki öğrencilerin olduğunu da söyleyebiliriz. Araştırmada yüksek baskıresim tekniği ile yapılan denemeler sonucunda dakota, kapron ve köpük gibi malzemeler denenmiş ve bu malzemelerden yüksek baskıresim tekniğinin gerektirdiği standartta olumlu sonuçlar alınmıştır. Bu malzemeler  geleneksel yüksek baskıresim teknikleri ve malzemelerden bazı farklılıklar göstermektedir. Araştırmada bu farklılıklar belirtilerek alternatif malzeme ve teknikler ile geleneksel yüksek baskıresim tekniklerinin farklılıkları ortaya konmuştur. Alternatif malzemelerin zaman, maliyet, sağlık ve güvenlik açısından avantajlarının olduğu tespit edilmiş ve bu avantajları araştırma içersinde belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMLERİNDE UYGULANAN GELENEKSEL YÜKSEK BASKI RESİM TEKNİKLERİNE ALTERNATİF OLABİLECEK TEKNİK ÖNERİLERİ
2019
Yazar:  
Özet:

This research is a study aimed at revealing techniques that can be alternative to traditional high printing techniques applied to the Arts Education departments. The techniques in printing courses are taught according to the equipment and possibilities of the printing workshop that the schools have. This research relates to alternative high-printing techniques that can be done in schools where workshops are limited and materials that can be used in these techniques. The alternative high printing techniques developed and adapted are aimed at students in the departments of Fine Arts Education. These students are a candidate for a visual arts teacher. Therefore, we can also say that the interlocutor of alternative techniques is the first, secondary and high school students. The research resulted in experiments with high printing techniques tested materials such as dakota, capron and dust, and positive results were obtained from these materials according to the standard required by high printing techniques. These materials show some differences from traditional high printing techniques and materials. The study indicated these differences and found the differences between alternative materials and techniques and traditional high-printing techniques. Alternative materials have been found to have advantages in terms of time, cost, health and safety, and these advantages have been indicated in the research.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 286
Atıf : 570
2023 Impact/Etki : 0.146
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi