Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 6
CONTRIBUTIONS OF INDEPENDENT PUBLIC ADMINISTRATIVE AUDIT SYSTEM TO TURKISH FAMILY STRUCTURE: FAMILY OMBUDSMAN RECOMMENDATION
2018
Dergi:  
Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ombudmanlık Kurumu ilk defa İsveç topraklarında varlık kazanmış ve 1809 İsveç Anayasası ile birlikte anayasal bir kurum olma özelliğini kazanmıştır. 1919 yılında Finlandiya’da uygulanmasına kadar dünyaya açılamayan bir kurum olarak kalmıştır. Bu tarihten sonra popülerlik kazanan kurum hızlı bir biçimde yaygınlaşmaya başlamıştır. Türkiye’de 29 Haziran 2012 tarih ve 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu ile kurulan ombudsmanlık kurumu yaklaşık olarak beş senedir faaliyet göstermektedir. Ombudsmanlık Kurumu toplumsal ihtiyaçlardan kaynaklanan sebeplerden dolayı uzmanlık alt birimlerine ayrılmıştır. Bu uzmanlık birimlerinden bir tanesi de Aile Ombudsmanlığı’dır. Bu birimin temel hedefinde aile kurumu yer almaktadır. Çünkü aile toplumsal bir kurum olarak bir toplumun temel değerlerini korumakta ve bu değerleri gelecek nesillere sağlıklı bir biçimde taşımaktadır. Bu sebepten dolayı Türk toplumunda ve kültüründe aile kurumunun önemli bir yeri vardır. Aile kurumunu koruyamayan her toplum değerlerinden uzaklaşma ve toplumsal bütünlüğünü kaybetme tehlikesi içerisine girebilmektedir. Bu çalışmanın amacı Türk aile yapısının farklı etkenler çerçevesinde bozulmasına izin verilmeden gelecek nesillere taşınmasını sağlayabilmek için aile kurumunu destekleyebilecek, onarabilecek ve aile içi sorunlara çözüm olabilecek bir kurum önermektir. Önerilen kurumun geliştirilmesi için karşılaştırmalı analiz yönteminden yararlanılmıştır. Bu çalışmada aile kurumunun Türk toplumu için taşıdığı önem dikkate alınarak, Türk aile yapısına zarar verebilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için aileleri yaşam boyu destekleyecek bir birim olan Aile Ombudsmanlığı’nın kurulması önerilmektedir. Bu çalışmadan beklenen nihai sonuç Aile Ombudsmanlığı’nın Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesinde kurulması için gerekli olan kurgusal temelleri oluşturabilmektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 96
2023 Impact/Etki : 0.129
Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi