Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
128 Kesitli Bilgisayarlı Tomografinin Ciddi Koroner Arter Hastalığının Tespitinde Tanısal Değeri
2013
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çok kesitli bilgisayarlı tomografi (ÇKBT) koroner arter hastalığının tespiti için son zamanlarda kullanılmaya başlamıştır. Hem ÇKBT hemde koroner anjiyografi direkt olarak koroner arterleri görüntüleyebilir. Bu çalışmanın amacı 128 kesitli BT’ nin ciddi koroner arter hastalığının tespitinde tanısal değerini konvansiyonel koroner anjiyografi ile karşılaştırmaktır. Çalışmaya koroner arter hastalığı şüphesi olan 42 hasta prospektif olarak alındı.Hastalara 128 kesitli BT çekildi ve sonrasında koroner lezyon ciddiyetini doğrulamak ve karşılaştırmak amacı ile koroner anjiyografi yapıldı.Kayıtlar Amerikan kalp birliğinin 16 segment modeline göre değerlendirildi. Hastaların yaş ortalaması 56±12 yıl idi.İşlem öncesi ortalama kalp hızı 69±4 / dakika idi. (en düşük-en yüksek: 54-78). Toplam 672 segmentin değerlendirmeye uygun 669 segmenti değerlendirildi. Değerlendirilen tüm segmentler için sensitivite, spesifite, pozitif prediktiv değer, negatif prediktif değer ve doğruluk oranı 128 kesit BT için sırasıyla % 91, %98.5, %93.8, % 97.8 ve %97 olarak bulundu. Bu değerler sadece proximal segmentler değerlendirildiğinde %97.8, %96.4, %95.7, % 98.1 ve % 97.1 olarak bulundu. Sadece distal segmentler değerlendirildiğinde ise yine sırasıyla %87.4, %98.8, %92.7, %97.7 ve %97 olarak bulundu. Çalışmamızın sonucunda 128 kesitli BT’nin konvansiyonel koroner anjiyografiye hemen hemen yakın doğrulukta tanısal doğruluğu olduğunu tespit ettik ve bu tekniğin giderek artan kullanımı ile birlikte gereksiz konvansiyonel koroner anjiyografi işlem sayısının azalacağını düşünmekteyiz

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi