Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Geçmişten Günümüze Malatya Kütüphaneleri
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bir milletin yaşadığı coğrafyayı ve tarihini bilmesi gereklidir. Bu bilgiler ise çoğunlukla kütüphane ve arşiv kaynaklarında yer almaktadır. Bir bölgenin ya da şehrin tarihinden ya da eğitiminden bahsedilecekse bir kültür ve eğitim kurumu olarak kabul edilen kütüphanelerinden de bahsetmek önemlidir. Malatya tarihini konu alan çok sayıda yayın olmasına karşın, Malatya kütüphanelerinin tarihini geçmişten günümüze inceleyen yayınların az olduğu görülmektedir. Nitekim bazı çalışmalarda, Malatya kütüphanelerinin tarihi çok kısa şekilde ele alınmıştır. Bu durum Malatya kütüphanelerinin çalışılması gerektiğini ortaya koymuştur. Çalışmanın konusunu Malatya’nın tarih boyunca sahip olduğu kütüphaneler oluşturmaktadır. Anadolu’nun kavşak noktasında olmasından ötürü tarihi süreçte sürekli kendini savunmak zorunda kalan ve savaş halinde olan bir şehir olarak Malatya’nın tarihi eserlerinin ve kütüphanelerinin birçoğu, ne yazık ki günümüze kadar ulaşamamıştır. Bu durum Osmanlı Devleti’nden önceki dönemlere ait medeniyetlerin kütüphanelerinin de içinde olduğu tarihi eserlerin günümüze ulaşmamasına neden olmuştur. Dolayısıyla Osmanlı Devleti’nden itibaren günümüze kadar var olan Malatya’daki tüm kütüphaneler çalışmada yer almaktadır. Bununla birlikte Malatya’da Cumhuriyet döneminde kurulan kütüphaneler de incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.070
Current Perspectives in Social Sciences