Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
SÂBÛNÎ TEFSİRİNDE FÂTİHA SÛRESİ’NİN BELÂGAT TAHLİLİ
2021
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Sâbûnî’nin “Safvetu’t- Tefâsîr isimli tefsiri günümüzde Tefsir ilmine yeni başlayanların ve Kur’ân-ı Kerimin tefsirini ana hatlarıyla öğrenmek isteyenlerin rağbet ettikleri önemli tefsirlerdendir. Çünkü bu tefsir hem klasik dönem tefsirlerinin hem de çağdaş dönem tefsirlerinin genellikle uzun ve detaylı olarak işledikleri konuları kısa ve öz olarak anlatmaktadır. Biz de bu araştırmamızda belâgat konularına ilgi duyanlara bu ilmî ve edebî yönden değerli tefsirin ilk sûresindeki belâgat vecihlerini kısa ve öz olarak aktarmanın yararlı olacağı kanaatindeyiz. Bu düşünceden hareketle Tefsir ve takip edilen metotlara kısaca değindikten sonra Sâbûnî’nin sûredeki belâgat yönlerini önce genel olarak daha sonra “el-Bahru’l-Muhît” isimli tefsirden aktarmış olduğu belâgat konularını maddeler halinde değerlendirdik. Bu değerlendirmede Sâbûnî’nin aktarmış olduğu belâgat maddelerinin kullanım yönlerini ve kavramların tanımlarını açıkladık.

Anahtar Kelimeler:

Surah Fatiha In The Exegesis Of Sabunianalysis Of Eloquence
2021
Yazar:  
Özet:

Sâbûnî's tafsir called "Safvetu't-Tafâsîr" is one of the most important tafsir preferred by those who are new to the science of tafsir and those who want to learn the main lines of the tafsir of the Qur'an. Because this tafsir briefly and concisely describes the subjects that both classical period commentaries and contemporary interpretations deal with in a long and detailed way. In this study, we believe that it would be beneficial to briefly and concisely convey the aspects of rhetoric in the first chapter of this scientific and literary tafsir for those who are interested in rhetoric. Based on this idea, after briefly mentioning Tafsir and the methods followed, we evaluated Sâbûnî's eloquence aspects in the sura, first in general, and then, in substance, that he transferred from the tafsir called "al-Bahru'l-Muhît". In this evaluation, we have explained the usage aspects of the rhetoric items and the definitions of the concepts that Sâbûnî has quoted.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 646
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal