Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 19
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN YARATICILIK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
EKEV Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, okul öncesi öğretmenlerinin kendi algılarına göre yaratıcılık düzeylerini tespit etmek ve yaratıcılık düzeylerinin, kişisel özelliklerine ve sundukları eğitim tarzına göre farklılık gösterip göstermediğini incelemektir. Bu araştırmanın örneklemini Uşak il merkezindeki devlet okullarında çalışan 85 okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Bu çalışma, tarama modelinde betimsel bir araştırmadır. Bu araştırmada, Raudsepp (1979) tarafından geliştirilen ve Sungur (1997) tarafından Türkçeye uyarlanan “How creative are you?- Ne kadar yaratıcısınız?” ölçeği kullanılmıştır. Ölçekten elde edilen yaratıcılık puanlarının çeşitli değişkenlere göre farklılaşma düzeyleri incelenmiştir. Bu araştırmada, Uşak merkezde çalışan okul öncesi öğretmenlerinin kendilerini “yaratıcı” olarak algıladıkları, ve öğretmenlerin yaratıcılık düzeylerinin, öncelikli olarak tercih ettikleri etkinlik alanlarına (örn., drama, matematik) göre farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Yaratıcılık düzeyleri yüksek öğretmenlerin drama etkinliklerini daha fazla tercih ettiği bulunmuştur. Ancak, okul öncesi öğretmenlerinin yaratıcılık düzeylerinin, kişisel özelliklerine (cinsiyet, yaş, mezun oldukları lise türü, çocukluklarının geçtiği yerleşim birimi, anne-baba öğrenim durumu, anne-baba mesleği, kitap okuma alışkınlıkları ve okul öncesi eğitim alma durumu), tercih ettikleri öğrenme merkezlerine, tercih ettikleri öğretim stratejilerine (yöntem veya teknikleri) ve çocukların gelişimlerini değerlendirme türüne göre farklılaşmadığı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








EKEV Akademi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

EKEV Akademi Dergisi