Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
HAZIR GİYİM DİKİŞ HATTINDA Kİ ÜRETİM HATALARININ AZALTILMASINA YÖNELİK GELİŞTİRİLEN BANT İÇİ KONTROL MODELİ ÖNERİSİ
2021
Dergi:  
Tekstil ve Mühendis
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, hazırgiyim dikim hattında üretilen ürünlerin kalitesine etki eden faktörlerin tespiti ve hata oranlarının azaltılması için geliştirilen 1/7 bant içi kontrol sisteminin (İKS) verimlilik düzeyini ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Örme kumaştan bir modelin üretim bandındaki üretimi incelenmiştir. Üretimin ilk 12 günlük gözlem sürecinde üretim akışına müdahale edilmemiştir. İkinci 12 günlük deney sürecinde ise geliştirilen İKS üretim bandında uygulanmıştır. Banttan çıkan ürünler Form D’ye göre kontrol edilmiş ve operasyon bazında hata oranları ile bu hataların maliyete etkisi hesaplanmıştır. Elde edilen verilere tek yönlü varyans analizi (Oneway Anova), Duncan testi, korelasyon analizi ve Paired Samples T-testi uygulanmıştır. İstatistiksel sonuçlara göre önerilen İKS’nin günlük hatalı ürün sayısını %81 oranında düşürdüğü ve bunun sonucunda toplam hata kaynaklı maliyette ise %77’lik bir azalma sağladığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An In-line Control Model Proposal Developed To Reduce Manufacturing Defects In Garment Industry Sewing Line
2021
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in order to reveal the efficiency level of the 1/7 in-line control system (ICS) developed to determine the factors affecting the quality of the products produced in the garment industry sewing line and to reduce the defect rates. The production of a tights model produced from interlock fabric which contains 60% Pes, 35%Viscose and 5%Lycra was examined. During the first 12 days of production observation, the production flow has not been intervened. During the second 12-day experiment, the developed ICS was applied on the line. The products coming out of the band were checked according to the sewing control form and the error rates on operation basis and the effect of these errors on the cost were calculated. The defect rates on operation basis and the effect of these defects on the cost were calculated. One-way analysis of variance (Oneway Anova), Duncan test, correlation analysis and Paired Samples T-test were applied to the obtained data. According to the statistical results, it has been determined that the recommended ICS reduces the daily number of defective products by 81% and as a result, it provides a 77% reduction in the total defect related cost.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tekstil ve Mühendis

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 1.474
2023 Impact/Etki : 0.129
Tekstil ve Mühendis