Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 10
KAMU PERSONEL REJİMİNDE ESNEKLİĞİN BİR YANSIMASI: SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI PERSONEL REJİMİ
2016
Dergi:  
Sayıştay Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca kapitalizm krizlerini yeni bir sermaye birikim rejimi ve düzenleme biçimi ile kendisini yeniden üreterek aşmıştır. Kapitalizm her yeniden doğuşunda devlet, bürokrasi ve kamu personel rejimini de dönüştürmüştür. Kapitalizmin 1970’li yılların başında karşı karşıya kaldığı bunalımlar 1980’lerle birlikte Fordist birikim rejiminden Post-Fordist rejime geçiş sonucunu doğurmuş, kamu personel rejimi de birikim rejimi doğrultusunda esnekleşmiştir. Bu dönemde Türkiye’de de “bağımlı Fordist” rejimden “bağımlı Post-Fordist” rejime bir geçiş yaşanmıştır. Çalışma; Türkiye’de Post-Fordist kamu personel rejiminin inşa edildiği tarihsel dönemde, 3238 sayılı Kanun’un yürürlüğe konulması ile 1985 yılında kurulan Savunma Sanayii Müsteşarlığının personel rejimini konu almaktadır. Çalışmada yöntem olarak literatür ve mevzuat taraması benimsenmiştir. 3238 sayılı Kanun’un yürürlüğe konulduğu süreçten hareketle, çalışmada temel olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığı personel rejiminin esneklik doğrultusunda yapılandığı savunulmaktadır. Çalışma “Giriş” ve “Sonuç ve Değerlendirme” dışında iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde 1980 sonrası Türk kamu personel rejimine ilişkin genel görünüm sunulmakta ardından ikinci bölümde “istihdam türleri”, “iç süreçler” ve “zaman/mekan bakımından çalışma koşulları”na odaklanılarak kuruluştan günümüze Müsteşarlık personel rejiminde esnekliğin izleri sürülmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sayıştay Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 5.199
2023 Impact/Etki : 0.349
Sayıştay Dergisi