Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
KÖPEKLERDE ALLOKSAN İLE OLUŞTURULAN EKSPERİMENTAL DIABETES ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR
1992
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırmada 9-20 kg ağırlıkta 9 adet köpek kullanıldı. Eksperimental diabet meydana getirmek amacıyla 0.60-0.70 mmol/kg oranında alloksan tek rfoz olarak intra venözyolla enjekte edildi. Deneme başlangıcında ve alloksan enjeksiyonundan sonra ikinci haftada olmak üzere iki kez intra venöz glikoz tolerans testi (IVGTT) uygulandı. Deneme başlangıcında açlık piazma glikoz ortalaması 4.56 ± 0.32 mmol/1 ve insülin düzeyi de 9.73 ± 2.69 mil/ ml olarak bulundu. Alloksan enjeksiyonundan sonra ise bütün köpeklerde belirgin bir hiperglise mi ile beraber plazma insülin düzeylerinde düşmeler tespit edildi ve deneme süresince plazma insülin seviyeleri 0-5.33 mU/ml arasında değişti. Alloksan enjeksiyonundan önce ve sonra yapılan idrar analizlerinde diabetik köpeklerde glikozuri, ketonuri ve proteinurinin şekillendiği, idrarpH'sında azalmaların olduğu tespit edildi. Diabet şekillendikten sonra düşük ve yüksek fiber oranlı diyet uygulamasına geçildi. Düşük fiberli diyet uygulanan dönemde plazma glikoz seviyelerinde artışlar tespit edildi. Buna mukabil yüksek fiberli diyet uygulamasında kan glikoz düzeylerinde düzenli azalmaların ortaya çıktığı gözlendi. Sonuç olarak kesin diabet teşhisinin konulabilmesi için IVGTT uygulamalarının gerekli olduğu, kan şeker düzeylerinin kontrol altına alınabilmesi içinde fiber oranı yüksek çavdar ekmeği kullanımının uygun olacağı kanısına varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.279
2023 Impact/Etki : 0.068
Eurasian Journal of Veterinary Sciences