Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 7
20. Yüzyıl Dîvân Şâiri Hattât Suûdü'l-Mevlevî ve Dîvânı (Zâdegân)
2019
Dergi:  
İlahiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suûdü’l-Mevlevî (1882-1948), Osmanlı’nın son yarım asrına, Cumhuriyet’in ise ilk yıllarına şahit olmuş hattat ve şâir bir zâttır. Sanat erbabı ve ilim adamları yetiştiren memur geleneğine sahip bir aileye mensuptur. Edebî kişiliğinin oluşmasında babasının, Mevlevî dostlarından Tâhirü’l-Mevlevî’nin ve İstanbul’un ilim ve kültür ortamının katkıları olmuştur. Dönemin ünlü hattatlarından hat dersleri alarak kendisini bu sahada da yetiştirmiştir. Osmanlı döneminde yirmi yıl encümen katipliği yapan Suûdü’l-Mevlevî, medreselerde yazı ve usûl-i tahrîr muallimliğinde de bulunmuştur. Millet Kütüphanesi ve Merkez Efendi Camii’nde de görev yapmıştır. Suûdü’l-Mevlevî, “Encümen-i Şuarâ” adı altında biraraya gelen şairler topluluğunu takip etmiştir. “Neo-Klasik” olarak da isimlendirilen bu topluluğun kuvvetli şairlerinden Yenişehirli Avnî’yi örnek alarak bir çok manzûme yazmıştır. Derleme ve biyografik nitelikli kitapları dışında Suûdü’l-Mevlevî’nin bütün şiirlerini toplayan tek eseri “Zâdegân”dır.

Anahtar Kelimeler:

20 is. The century is the century, the century is the century, the century is the century, the century is the century.
2019
Yazar:  
Özet:

Suûd'l-Mevlevî (1882-1948), the last half-century of the Ottoman, and the first years of the Republic, a line and a poet, witnessed. It belongs to a family with a tradition of officers who educate artists and scientists. In the formation of his literary personality, his father, his Mevlevî friends and the contribution of the science and culture of Istanbul. He took the lines of the famous lines of the time and educated himself in this field. In the twenty-two years of his life, he was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one. He also served in the National Library and the Central Lord Camii. The people who followed the poem, followed the people who followed the poem, followed the people who followed the poem. He has written many manuscripts by taking the example of the newly-classified New-Classic Poetry from this community, also called "Neo-Classic". The only work that collects all the poems of Suûd’l-Mevlevî, except the collection and biographical qualitative books, is “Zâdegân”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
İlahiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 388
Atıf : 436
2023 Impact/Etki : 0.038
İlahiyat Araştırmaları Dergisi