Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Yeni Dini Hareketlerin Psikolojisi
2022
Dergi:  
Türk Din Psikolojisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Muhammed Kızılgeçit’in Yeni Dini Hareketlerin Psikolojisi isimli kitabı incelenmiştir. Eser, din psikolojisi alanında yeni dini hareketleri psikolojik olarak değerlendiren ilk kitap olması nedeniyle önemlidir. Yazara göre sosyal bir gerçeklik olarak yeni dini hareketler inançlarla düzenlenmiş, özelleştirilmiş ve bürokrasiye boğulmuş bir sosyal düzende insanların sosyal ilişkilerini yeni tarzlarla tecrübe edebildikleri sosyal laboratuvar imkânı sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the book of psychology of new religious movements by Muhammet Kızılgeçit was reviewed. It is invaluable because it is the first book to evaluate the new religious movements psychologically in the field of psychology of religion. According to the author, new religious movements as a part of social reality stand as a social laboratory and create an opportunity so that people in a religiously regulated, privatized, "bureaucracy-drenched" social order may experience their social relationships in new ways.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türk Din Psikolojisi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Din Psikolojisi Dergisi