Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
BATI ŞERİA DUVAR İNŞASININ FİLİSTİN HALKINA EKONOMİK SİYASAL VE KÜLTÜREL ETKİLERİ
2012
Dergi:  
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlığın kendisini duvar örerek, tehdit olarak algıladığı “öteki”ne karşı korumasının örnekleri Roma ve Çin İmparatorluklarında görülebildiği gibi, Ortaçağ döneminin feodal sisteminde ve Yakınçağ’ın Doğu ve Batı Almanya’yı birbirinden ayıran Berlin duvarında da gözlemlenebilmektedir. 21 Şubat 2002’de İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Kneset’in ülke güvenliğine bir tehdit olarak görülen ve ötekileştirilen Filistinli direnişçilerin olası eylemlerine karşı bir “tampon bölge” oluşturulması kararı aldığını açıklamıştır. Batı Şeria duvar inşaatı yapılırken, 1949 yılında belirlenen Yeşil Hat çizgisi takip edilmemiş ve İsrail, Batı Şeria topraklarını ilhak ederek uluslararası hukuka aykırı bir eylemde bulunmuştur. İnşa edilen duvar, bölgede yaşayan Filistin halkını hem ekonomik, hem de siyasal açıdan etkilemiştir. İnşa sırasında bazı Filistinlilerin evlerine el konulmuş, bazılarınınki yıkılmıştır. Bölgenin su kanalları gibi altyapı hizmetleri inşaattan zarar görmüştür. Üstelik bölge halkı için önemli olan meyve ağaçları sökülmüştür. Duvar, dışında yaşayanları sınırlı bir alana sıkıştırmıştır. Filistin halkı serbest dolaşım hakkından da yoksun bırakılmışlardır. Bölgenin yerel ekonomisi bu durumdan darbe almıştır. Bu çalışmanın amacı; İsrail’in kendisinden daha zayıf konumda olan Filistin halkına karşı ekonomik ve siyasal gücünü, coğrafi avantaja çevirerek nasıl kullandığının analizini yapmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 491
Atıf : 2.547
2023 Impact/Etki : 0.171
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi