Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 2
DİJİTAL ÇAĞDA PUSULASI BOZULAN ŞİİR: POSTMODERNİZM VE ŞİİR ÜZERİNE ADLI ESER HAKKINDA BİR İNCELEME
2021
Dergi:  
Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşamın anlamsızlığına, kaosa, kargaşaya karşı bir tepki, bir tavır niteliği taşıyan postmodern çağ sanat anlayışının çözümlenip anlaşılması da bilimsel bir çaba gerektirir. Bu düşünceye katkı sunduğu fikrinden hareketle bu çalışmada, Ulaş Bingöl’ün Dijital Çağda Pusulası Bozulan Şiir: Postmodernizm ve Şiir Üzerine adlı eseri incelenecektir. Görsel imajların baskısının insan üzerindeki etkisi göz önünde bulundurulduğunda şairlerin de alışılmış şiir estetiğinden koptuğunu, özgür ve özerk davranmayı estetik bir ilke edinerek düzenli bir form oluşturmak yerine düzensizlik içinde sanatsal bir form yaratmayı esas aldıklarını ifade eden yazar, alışılmış şiir estetiğindeki yıkımın ve geleneksel mimesis anlayışındaki çözülmelerin zemininde XIX. yüzyıl sonlarından XX. yüzyıl ortalarına kadar etkisini sürdüren avangart sanat akımlarındaki başkaldırıcı ve yıkıcı eğilimlerin tesiri olduğunu vurgular. Avangardın terk edilerek deneysel ve somut şiire duyulan ilginin ve anlatımcı şiire geri dönülmesinin şiir evreninde ortaya çıkardığı yeni olgunun “postmodern şiir” olarak algılandığını ifade eden Bingöl bu eserinde, modernite ile başlayan hayata anlam verememe probleminin sonraki dönemlerde daha da keskinleştiği ve anlamlı bir bütün olarak kendini ortaya koyamayan öznenin hayata tutunamaması ile gelişen huzursuzluğun daha da belirginleştiği postmodern çağı, şiir sanatı üzerinde somutlaştırarak ele alır.

Anahtar Kelimeler:

In the digital age, the puzzle broken: a review of the postmodernism and the judgment on the puzzle
2021
Yazar:  
Özet:

An reaction to life’s meaninglessness, chaos, confusion, a attitude, the postmodern age art concept, which has a character, also requires a scientific effort to resolve and understand. From the idea that contributes to this thought, in this study, the work of Ulaş Bingöl’s Poetry Broken in the Digital Age: Postmodernism and About Poetry will be studied. Considering the influence of the pressure of visual images on man, the writer expresses that the poets are also separated from the usual poetic aesthetics, that they are based on the creation of an artistic form in irregularity rather than the establishment of an aesthetic principle of free and autonomous behavior, on the ground of the destruction of the usual poetic aesthetics and the dissolution of the traditional mimesis understanding. The end of the 20th century. They emphasize that the revolting and devastating trends in the avant-garde art flows, which remained influential until the middle of the century, have been established. In this work Bingöl expresses that the new phenomenon in which the advance is abandoned and the experimental and concrete poetry interest and the return to the narrative poetry is revealed in the poetry universe is perceived as "postmodern poetry", the postmodern age, where the problem of no understanding of life starting with modernity in the subsequent periods becomes even more acute and the unconsciousness of the essence that cannot manifest itself as a meaningful whole becomes even more manifested by the poetry art.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 423
2023 Impact/Etki : 0.097
Hikmet - Akademik Edebiyat Dergisi