Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Yeşil çatı çözümlerinin tarihi dokularda geleneksel çatı örtüsü olarak uygulanabilirliği üzerine bir inceleme
2015
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ait olduğu dönemin yerel, sosyo- kültürel ortamlarını yansıtan açılımları ile özel bir öneme sahip olan tarihi yapılar, kentlerin kimliğini oluşturmaları açısından da önemli birikimlerdir. Tarihi yapıların doğal çevreleri ve özgün özellikleri ile birlikte korunması kentsel kimliğin korunmasına, kentin evrilmesini sağlayan süreçlerin doğru okunabilmesine ve içinde bulundukları dokunun sürdürülebilirliğine katkı sağlamaktadır. Çağdaş koruma kuramı ve yaklaşımları çerçevesinde tarihi yapıların korunabilmesi için en önemli ölçütlerden biri de yapının özgün işlevi değişmeksizin içindeki yaşamın kullanıcısı ile birlikte sürdürülebilmesidir. Özgün kullanımın sürmesi ise ancak yapıların günümüzün konfor koşullarına cevap verebilmeleri ile mümkündür. Modern yaşam koşullarına bağlı olarak konfor şartlarının zaman içinde değişmesi günümüz insanının beklentisini yükseltmiş bu yapıların özgün fonksiyonları ile kullanılmasını zorlaştırmıştır. Kayseri ili Germir Mahallesi’nde yapılan incelemeler sonucu tarihi yapıların korunmasını zorlaştıran en önemli etkenlerin başında bakım sorunları ve kullanım zorlukları nedeniyle geleneksel ‘düz toprak damlar’ olduğu saptanmıştır. Nitekim alan içinde kullanıcılar tarafından bu damların üzerine beton dökülerek orijinali dışında bir kesite dönüştürüldüğüne sıklıkla rastlanmaktadır. Tarihi yapının tekil olarak, geleneksel dokunun ise bütün olarak niteliğini bozan bu durumu önlemek için; tarihi yapıların önemli bir bileşeni olan ve yapıya kendine özgü kimliğini kazandıran geleneksel ‘düz toprak dam’ uygulamalarını günümüz konfor koşullarına uyarlayacak bir öneri olarak “yeşil çatı” çözümleri düşünülmüş ve tarihi dokunun bağlamından kopmadan, kimliğini oluşturan karakteristik özellikleri ile sürdürülebilirliğini sağlayacak “yeşil çatı” uygulamasının olabilirliği/kullanılabilirliği makale kapsamında araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 2.965
2023 Impact/Etki : 0.069
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi