Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 57
 İndirme 6
Türk İnkılabı ve Türk Modernleşmesi Sürecinde Yurt İçi ve Yurt Dışı Gözlemler (1923-1938)
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Halkı birbirine kenetlenerek bir bütün oluşturmuştur.  1923’te cumhuriyetin ilanıyla beraber Türk İnkılap Hareketleri; sosyal, siyasi, ekonomik ve toplumsal alanda hızlı bir şekilde başlamıştır. Yeni kurulan bu devlet Yeni Türkiye Devleti olarak isimlendirilmiştir. Devlet, Kemalizm ideolojisinde gerçekleşmiştir. Buradaki Kemalizm ideolojisi; modernleşme ve gelişme anlamlarında kullanılmıştır. Kemalizm ideolojisinin temelinde Atatürk’ün inşa kabiliyeti, girişkenliği ve itidalli davranışları yeni oluşumun başarı sırrıdır. Diğer bir ifadeyle yeni bir devlet kurma, bunu yaparken aktif olma, gerçekleştirmek istediği olayların uygun zamanını bekleme yeteneğidir. Yeni Türkiye Devleti’nin inşası için inkılap tarihi dersleri adı altında hukuk, dış-iç siyaset ve ekonomi konferansları CHP’nin etkili isimleri kanalıyla verilmiştir. Türk İnkılap hareketi Anadolu Yaylası’nda parlamış ve kendine has başkalığı olan inkılap hareketi olmuştur. Bu yenilik ve inkılapların bir tanesi de yurt genelinde etkili olan halk evleridir. Yeni devletteki yaşanan gelişmeler hem yurt içi hem de yurt dışında dikkat çekici olmuştur. Bu gelişmeler yurt içi ve yurt dışı basınında yer bulmuştur. Bu dönemde özgün demokratik gelişmeler yaşanırken dönemin tek partisi CHP ile devletin ideolojisi aynı olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Domestic and Foreign Observations During Turkish Revolution and Turkish Modernisation (1923-1938)
2019
Yazar:  
Özet:

Foundations of Turkish Republic were formed in Amasya Circular, Erzurum and Sivas Congresses.Turkish Public were unified in the leadership of Mustafa Kemal Atatürk.Turkish Revolution, launched through declaration of Turkish Republic in 1923, encompassed social, political, economical and societal fields.This new state was called as New Turkish Republic.The state had its roots in Kemalism Ideology.In this sense, Kemalism Ideology refers to modernization and development.The entrepreneurship skill of Atatürk, founder of Kemalism Ideology, and calm bevahiors underpin the success of new state initiatives.Said another way, building a new state is the ability of being active and patient to be able to determine the best time to act.  Law, domestic and foreign policy and economical conferences under the name of Revolution History courses were provided through prominent membes of Republican People’s Party (CHP) in order to establish New Turkish Republic. Turkish Reform Movement has its roots in Anatolia Plains and has become a unique reform movement. Public houses were one of the most effective revolutions of these reforms.New developments that occured in newly-established state took attention both inside and outside the country. These developments were included in the newspapers in domestic and foreign countries.While unique democratic movements originated in this period, CHP, the only political party, shared the same ideology with the new state.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 12.563
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi