Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 26
TURİST REHBERLİĞİ ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNİN “SEYAHAT OLGUSUNA’’ İLİŞKİN ALGILARININ METAFOR YÖNTEMİ İLE ANALİZİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Turist rehberleri; entelektüel birikimleri, kişilik özellikleri ve davranışları ile turistlerin turistik deneyimlerine renk katan, unutulmaz tatil anılarının oluşumunda değer yaratan, turizm sektörünün önemli aktörleridir. Çalışmada, turist rehberi olmaya aday öğrencilerin neredeyse insanlık tarihi ile denk tutulan “seyahat olgusu”na ilişkin görüşleri merak edilmiştir. Katılımcıların seyahat deneyimleri, duyguları, düşünceleri, yükledikleri anlamlar ve bunları nasıl algıladıkları gelecekteki davranışlarına yön vermesi açısından önemli bulunmuştur. Yapılan çalışma ile turist rehberliği önlisans öğrencilerinin “seyahat” olgusuna ilişkin algılarının metafor analizi ile ortaya çıkartılması amaçlanmıştır. Araştırmanın evrenini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu, Turist Rehberliği Programı’nda öğrenim gören, 2019-2020 Güz Dönemi’nde ders kaydı yapmış öğrenciler oluşturmaktadır. Veriler yarı yapılandırılmış soru formu ile kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak, 17 Kasım-28 Kasım 2019 tarihleri arasında okulda bulunan turist rehberliği öğrencilerinden elde edilmiştir. “103” anket formu arasında  “1” anket formu, metaforun kaynağı açıklanmadığı için değerlendirme dışı bırakılmıştır. Çalışmada katılımcıların seyahat olgularının altında yatan ortak anlamları, algılarını açığa çıkarabilmek için, olgu bilim (fenomenoloji) araştırma deseninden yararlanılmıştır. “102” katılımcıdan elde edilen veriler metafor analizine tabi tutulmuş, kaynak-metafor ilişkisi gözetilerek, temaları ortaya çıkartılan metaforlar kategorilere ayrılmıştır. Araştırmada; “seyahat olgusuna” ilişkin “85” metafor geliştirilmiştir. Metaforlar “12” kategori altında sınıflandırılmış; “Deneyimleyerek Öğrenme Algısı” ve “İyi Oluş Algısı” temaları en fazla metafor üretilen temalar olarak öne çıkmıştır. Ayrıca geliştirilen metaforlardan “82”sinin olumlu algıları, metaforlardan “3”ünün ise olumsuz algıları barındırdığı tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research