Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
Slow City Movement: A Case Study Cittaslow Perşembe-Ordu
2018
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sürdürülebilir yerel kalkınma bağlamında düşünülen ‘Yavaş şehir’ akımı İtalya’da 1990’lı yıllarda küresel yemek zincirlerinin lokal lezzetleri yok etmesine tepki olarak doğan ‘Slow food’ hareketinin devamı olarak ortaya çıkmış ve kentin bütününe yayılan bir sisteme dönüşmüştür. Günümüz modern şehirleşme anlayışına alternatif olarak ortaya çıkan yavaş şehir kavramı, o şehirde yaşayan yerel halka, kendine özgü doğal ve kültürel kaynakların korunduğu, çevre kirliliğinden uzak bir yaşam ortamında yaşama imkânı sunmaktadır. Ayrıca, geleneksel ürünlerin üretildiği, sürdürülebilir turizm anlayışı ile kentin doğal ve kültürel değerlerinin kontrollü bir şekilde korunup geliştirildiği kendi kendine yetebilen bir şehir anlayışı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada sakin şehirlerde yaşayan yerel halkın ve kentin yerel yönetiminin ‘yavaş şehir’ kavramına bakış açıları, algıları ve beklentileri oldukça önemlidir. Bu çalışma ile Ordu-Perşembe ilçesi sakinlerinden tesadüfi olarak seçilen kent sakinlerine birebir anket yöntemi uygulanmış ve yöre halkının yavaş şehir kent modeline yönelik algıları ölçülmüştür. Örneklem genişliği 304 kişi ile olarak belirlenmiştir. Anket sonuçlarının değerlendirilmesinde parametrik olmayan istatistik değerlendirme yöntemleri kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarının analizi ve yorumlanması istatiksel analiz programı SPSS 15.0 ile gerçekleştirilmiştir.  Ayrıca, Yavaş şehir kent modelinden beklentileri belirlenerek ilgili değerlendirmeler yapılmıştır.   

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 81
Atıf : 244
2023 Impact/Etki : 0.567
Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi