Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 20
TÜRKİYE’DE İSLAMİ FEMİNİZM VE KADIN KİMLİĞİNİN YENİDEN İNŞASI: REÇEL BLOG ÖRNEĞİ
2016
Dergi:  
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslami Feminizm 90’lı yıllardan beri özellikle İslam inancının yaygın olduğu ülkelerde İslam’ın demokratikleşmesi ve kadın haklarının daha demokratik ve çağdaş ölçütlerde garanti altına alınabilmesi adına tartışılan bir söylem ve pratik olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’de ise görece daha yeni olan bu kavramın kullanımı hem söylemsel hem de sosyo-politik alanlarda oldukça tartışmalı bir biçimde son on yıllık süreçte gündemimize girmiştir. 1980 sonrasında siyasal İslam’ın Türkiye’deki yükselişine paralel olarak hakları için mücadele eden ve temelde feminist olan taleplerini İslami bir paradigma çerçevesinde dile getirmeye başlayan kadınlar bu söylemin pratik bir tezahürü olarak yeni bir kimliklenme sürecine girmişlerdir. Ancak bu kimlik edinme sürecinin İslami Feminizmin genel söylemiyle tam anlamıyla uyumlu olup olmadığı da tartışmalıdır. Bu anlamda, Türkiye’deki Müslüman kadınların eşitlikçi bir söylem ve toplumsal düzen arayışlarının bir yandan İslami feminizmin genel söylemlerini takip ederken bir yandan da kendi yolunu çizmeye çalıştığı iddia edilebilir. Bu çalışma da tam da bu ortaklaşma ve farklılaşmaların ortaya koyduğu bir problematikten hareketle Türkiye’deki İslami feminizmin nasıl bir kadın kimliğini söylemsel düzeyde inşa etmeye çalıştığını son dönemde oldukça popüler olan ve iyi eğitimli Müslüman-mütedeyyin kadınların yayınladığı bir internet bloğu üzerinden Reçel Blog incelemeyi amaçlamaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 1.703
2023 Impact/Etki : 0.05
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi