Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 2
EFFECTS OF THE GRADATION MAPS OBTAINED BY TWO DIFFERENT METHODS ON THE LAND CONSOLIDATION PROJECTS IN TURKEYS
2018
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arazi toplulaştırması (AT), gelişen tarımsal teknolojinin ihtiyaçlarına göre toplumun ve bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda kırsal alanın yeniden düzenlenmesi ve tarımsal işletmelerin daha verimli çalışması için gerekli önlemlerin alınması olarak tanımlanabilir. Yeniden dağıtım miktarları tarımsal alanların derecelendirilmesine bağlıdır. Türkiye’de AT projeleri iki farklı yasal kurum tarafından gerçekleştirilmektedir ve bu kurumlar derecelendirme haritalarının oluşturulmasında farklı yöntemler kullanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, aynı proje alanında iki farklı yasal kurum için iki farklı yöntemle elde edilen derecelendirme haritalarının etkilerini belirlemek ve değerlendirmektir. Bu çalışmadaki bulgulara göre, her iki yöntemin sonuçları birbirine yakın olarak görülmektedir. İlk olarak, çalışma alanında, 1216 kadastral parsel vardı. 3083 sayılı Kanunun uygulanmasından sonra parsellerin sayısı 35 yeni blokta 614'e düşmüştür. Ayrıca, 5403 sayılı Kanunun uygulanmasından sonra 35 yeni blokta parsel sayısı 749'a düşmüştür. Modeller parsel büyüklükleri açısından karşılaştırılmıştır. İki yönteme göre yeniden dağıtımda, ortalama kareler yöntemine göre farklar yönetmelik hata sınırında belirtilenin altındadır. Bu durum, her iki yöntemin uygulanabilirliğini göstermektedir. Bu nedenle, 3083 sayılı “Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemeleri için Tarım Reformu Yasası” ve 5403 sayılı “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu” aynı çerçeve altında birleştirilmelidir. Bu durum için yapılacak yeni düzenlemeler uygulayıcıları rahatlatacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.538
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi