Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 5
Sosyal Adaletsizliğe Karşı Romantik Yazarlardan İdeal Toplum Görüşleri: Devrimin Farklı Yorumu
2021
Dergi:  
Journal of History and Future
Yazar:  
Özet:

Sosyal adalet ve eşitlik, yönetim sistemleri, toplumsal cinsiyet rolleri ve toplum yararına gerçekleştirilen devrimci eylemlerle yakından ilgili iki kavramdır. Bu üç unsur toplumun ihtiyaçlarına veya çıkarlarına hizmet ettiği sürece, o toplumun refahı ve mutluluğu devam edebilir. Thomas Paine, Mary Wollstonecraft ve Helen Williams gibi Romantik yazarlar, radikal değişimleri ve devrimleri farklı bakış açılarından tartışır ve genellikle daha demokratik ve liberalist bir toplumun gerekliliğine inanırken, Edmund Burke, değişim ve yeniliklerden ziyade gelenek ve önyargıların hakim olduğu krallık ve monarşik sistemleri savunur. Romantik dönemin bazı yazarları, popülist, devrimci veya demokratik fikirlerini açıklamaya çalışırken, demokrasi, kadın hakları, özgürlük, eşitlik ve adalet gibi toplumun refahını garanti altına alan önemli köşe taşlarına da değinmektedir. Bu nedenle, bu makalenin amacı, ideal bir toplum modeli üzerinden Thomas Paine, Edmund Burke, Mary Wollstonecraft ve diğer bazı Romantik yazarların farklı bakış açılarını sunmaktır. Bu makale aynı zamanda Romantik dönem yazarlarının modern dünyada hâlâ hüküm süren sosyal adaletsizlik ve eşitsizlik sorunlarını nasıl ele aldığını tartışacak ve örnekleyecektir. Dolayısıyla, halkın refahı söz konusu olduğunda, devrimler ve demokratik sistemlerin, sosyal adalet ve eşitlik açısından monarşik sistemlerden daha ağır bastığını vurgulayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Views Of İdeal Society By Romantic Writers Against Social İnjustice: Recasting The Revolution
2021
Yazar:  
Özet:

Social justice and equality are two concepts closely related to governmental systems, gender roles, and revolutionary acts realized for the sake of society. As long as these three elements serve to the needs or interests of the society, the welfare and happiness of that society can maintain. The Romantic writers such as Thomas Paine, Mary Wollstonecraft, and Helen Williams discuss radical changes and revolutions from different perspectives and generally believes in their necessity for a more democratic and liberalist society, while Edmund Burke defends kingship and monarchical systems in which traditionality, and prejudices rather than change and discoveries are dominant. Trying to announce their populist, revolutionary or democratic ideas, some writers of the Romantic period also touch on significant cornerstones that guarantee the welfare of the society, such as democracy, women’s rights, liberty, equality and justice. Therefore, the aim of this paper is to present different points of view by Thomas Paine, Edmund Burke, Mary Wollstonecraft and some other Romantic writers over an ideal model of society. This paper will also discuss and illustrate the ways in which writers of the Romantic period addressed problems of social injustice and inequality that have still prevailed in the modern world. Thus, as far as the welfare of the folk is concerned, it will also underscore that revolutions and democratic systems outweigh monarchical systems in terms of social justice and equality.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of History and Future

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 437
Atıf : 588
Journal of History and Future