Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 29
 İndirme 1
UZAKTAN EĞİTİMDE, EĞİTİM KİME UZAK KİME YAKIN: KÜLTÜREL SERMAYE PENCERESİNDEN BİR ANALİZ
2021
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı kültürel sermaye ile uzaktan eğitim arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Literatür taraması yöntemiyle yapılan bu çalışmada, belirlenen amaç çerçevesinde salgın döneminde uygulanan uzaktan eğitim süreci, istatistiki veriler, yayımlanan raporlar, gazetelere ve kurumsal sitelere yansıyan haberler üzerinden değerlendirilmiştir. Eğitim sistemi için önemi büyük olan kültürel sermayenin salgın döneminde bu süreç üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğu incelenmiştir. Araştırmada elde edilen bulgulara göre, 2019 yılı sonu itibariyle ortaya çıkan koronavirüs salgını okullarda devam eden eğitim sürecini ciddi düzeyde kesintiye uğratmıştır. Ülke genelinde vakaların görülmeye başlamasıyla yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Öğrenciler bu dönemde TV kanalları üzerinden ve internet üzerinden çevrimiçi olarak eğitimlerine devam etmişlerdir. Ancak tüm öğrenciler bu eğitim ortamlarına eşit şartlarda erişim sağlayamamıştır. Uzaktan eğitim sürecinin evlerden yürütülüyor olması, internet üzerinden çevrimiçi derse girişlerin teknik alt yapı gerektiriyor olması, öğrencilerin ev ortamlarını, ailelerinin sosyoekonomik ve kültürel durumlarını eğitim sürecinin devam ettirilmesinde önemli bir noktaya oturtmuştur. Sosyoekonomik düzeyi yüksek, kültürel düzeyi iyi ailelerin çocukları eğitime erişim sağlayabilirken, bazı kırsal kesimlerde yaşayan, yoksul veya kültürel düzeyi düşük ailelerin çocukları eğitimden uzak kalmıştır. Devlet, eğitime ulaşım konusunda zor durumda olan öğrenciler için çalışmalar yürütmüştür. Öğrencilerin bir kısmına tablet bilgisayar dağıtımı yapmış ve internet desteği sağlamıştır. Ancak yapılan destekler tüm öğrencileri sisteme dâhil edebilecek yeterlilikte olmamıştır. Sonuç olarak bu süreçte öğrencilerin bir kısmı anayasal bir hak olan eğitim haklarından mahrum olmuşlardır.

Anahtar Kelimeler:

Remote education, education to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who to who.
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the relationship between cultural capital and distance education. In this study by the method of literature scan, it was evaluated through the distance learning process, statistical data, published reports, news reflected on the newspapers and corporate sites in the framework of the target. The importance for the educational system has been studied how cultural capital has an impact on this process during the epidemic period. According to the findings obtained in the study, the coronavirus epidemic that occurred by the end of 2019 has severely interrupted the continued education process in schools. In the whole country, faces-to-face training was interrupted as cases began to be seen. During this period, students have continued their training online via TV channels and the Internet. However, all students have not been able to access these educational environments in equal conditions. The fact that the distance learning process is conducted from home, the fact that online class entries via the internet require a technical substructure, the students’ home environments, their families’ socio-economic and cultural conditions have been put into an important point in the continuation of the educational process. While the social and economic levels are high, the children of the good families of the cultural level can have access to education, the children of the poor or low-cultural families of some rural sections have stayed away from education. The state has conducted studies for students who are in difficulty in transportation to education. Some of the students have distributed tablet computers and provided internet support. However, the support provided was not sufficient to include all students in the system. As a result, in this process, some of the students were deprived of the right to education, which is a constitutional right.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 1.386
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi