Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
DERS NOTLARININ AKILLI TELEFON KULLANILARAK FOTOĞRAFLANMASI: KARŞILAŞTIRMALI ÇALIŞMA
2021
Dergi:  
Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama
Yazar:  
Özet:

Üniversite öğrencilerinin ders esnasında geleneksel (kalem-ve-kağıt yöntemi – el yazısı) bir biçimde not almak yerine beyaz/akıllı tahtadaki notların fotoğraflarını çekmeye eğilim gösterdiği gözlemlenmiştir. Bu çalışma yabancı dil olarak Özel Amaçlı İngilizce (ÖAİ) öğrenen üniversite öğrencilerinin ders notlarını akıllı telefonla foroğraflamayı (ATG) geleneksel not alma yöntemine (GNA) göre ne kadar tercih ettiğini, öğrencilerin bu notları akademik olarak kullanırken hangi stratejileri sergilediklerini ve ATG’nin öğrencilerin sınav performansı üzerinde etkisi olup olmadığını araştırmıştır. Çalışma iki evreden oluşmaktadır. Evre 1’de, keşfedici nitel yöntem kullanılarak 10 katılımcıyla özel tercihleri, kullandıkları stratejiler ve notlarını kullanım amaçları hakkında yarı-yapılandırılmış mülakat yapılmıştır. Evre 2’de yarı-deneysel desen uygulanmıştır. Dört hafta boyunca deney grubu (N=21) sadece ATG’yi kullanırken kontrol grubu da sadece GNA yöntemini kullanmıştır. İki grubun sınav sonuçları karşılaştırıldığında ATG grubunun anlamlı kazanımlar elde ettiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Taking Images Of Notes By Smartphone (tin-s): A Comparative Study
2021
Yazar:  
Özet:

It has been observed that rather than taking notes in a lecture traditionally (pen-and-paper method – longhand), university students tend to take a photo of the notes on the white/smart board. The purpose of this study is to investigate to what extent English for Specific Purposes (ESP) university students prefer taking images of notes by smartphone (TIN-S) to traditional note-taking (TNT), what strategies they employ in using these notes academically and whether the TIN-S has a positive effect on their test performance. The study includes two phases. In Phase 1, an exploratory qualitative approach was used, where ten participants were interviewed about their preferences, strategies and reasons for using their notes. In Phase 2, a quasi-experimental design was employed. The experimental group (N=21) used the TIN-S only while the control group (N=20) used the TNT only for a period of 4 weeks. The comparison of the test scores showed significant gains for the TIN-S group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 67
Atıf : 275
2023 Impact/Etki : 0.805
Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama