Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 7
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'na Başvuran Hastalarda Düşme Prevalansı ve Risk Faktörleri
2006
Dergi:  
Türk Nöroloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Erciyes Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Polikliniğine başvuran nörolojik hastalıklarda, düşmelerin prevalansını ve risk faktörlerini araştırmak amacıyla çalışma düzenlenmiştir. YÖNTEMLER: Bir yıldan daha fazla süredir, nörolojik bir hastalık teşhisi konmuş 198 olgu, düşme hikayesi ve oluşumu yönünden araştırılmıştır.Hastalar son 12 ayda bir veya daha fazla düşme göstermeleri yönünden sorgulanmışlardır. Her hastaya, Mini-mental Durum Değerlendirme testi, Beck depresyon değerlendirmesi, Tinetti denge ve yürüyüş testi uygulanmış, yardımcı yürüme aracı kullanıp-kullanmadığı kaydedilmiştir. BULGULAR: Hastaların 90'ı (%45) son 12 ayda bir veya daha fazla düşme göstermiştir. Düşenlerin %33'ü yürüme yardımcısı kullanmaktadır. Düşmelere bağlı periferal travmalar % 33' tür. Düşenler ve düşmeyenler arasında mini-mental test skorları fark göstermezken (p>0.05), yaş, Tinetti denge ve yürüyüş testi, yürüme yardımcısı ve depresyon değerlendirmeleri açısından, gruplar arasında istatistiki açıdan anlamlı fark bulunmuştur (p<0.05). Nörolojik hastalıklar içinde, en fazla düşen grup inme (%25) ve multipl skleroz (%20) dir. SONUÇ: Nörolojik hastalıklarda düşmeler, yürüyüş, denge bozukluğu ve uygun yürüme yardımcısı kullanmama ile ilişkilidir. Nörolojik hastalıklarda, özellikle rehabilitasyon tedavisinde, belirlenen risk faktörlerine yönelik tedavi programlarının ilave edilmesi düşme oranını azaltma yönünde etkili olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türk Nöroloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Nöroloji Dergisi