Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 5
Zeytin Yapraklarının Antioksidan Aktivite ve Fenolik Bileşenleri Üzerine Sulama İşleminin ve Toplama Periyodunun Etkisi
2022
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Özet:

Zeytin yaprakları, antioksidan aktiviteye sahip biyoaktif bileşenleri içermesinden dolayı dikkat çekmektedir. Bu çalışmada, sulanan ve sulanmayan bahçelerden Eylül-Aralık ayları arası toplanan farklı çeşitlere ait zeytin yapraklarının antioksidan aktiviteleri ve fenolik bileşenleri üzerine sulama işleminin etkisi araştırılmıştır. Değişkenlerin etkisini açıklamak için temel bileşenler analizi (PCA) kullanılmıştır. En yüksek toplam fenolik madde içeriği sulanan Ayvalık yapraklarında (1945 mg/100g) belirlenmiştir. Sonuçlar, zeytin yapraklarının 6379-159046 mg/100g arasında önemli miktarda flavonoid içerdiğini göstermiştir. Ancak çeşit, toplama zamanı ve sulama gibi faktörlere göre örneklerin antioksidan aktivitelerindeki farklılık genellikle %1-2 arasında bulunmuştur. Zeytin yapraklarının major fenolik bileşeni luteolin-7-glukozid (273-1461 mg/100g) bulunmuş ve bunu verbaskozid (399-1002 mg/100g) izlemiştir. Sulama işleminin fenolik bileşenlerin miktarı üzerine etkisi çeşitler arasında farklılık göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Collection Period and Irrigation Process On Antioxidant Activity and Phenolic Compounds Of Olive Leaves
2022
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Özet:

Olive leaves have drawn attention because of their contents of bioactive compounds that exhibit antioxidant activity. The aim of this study was to investigate the impact of irrigation on the phenolic compounds and antioxidant activity of olive leaves belonged to different varieties collected between September and December in irrigated and rainfed orchards. Principal components analysis (PCA) was used to explain the effect of variables. The highest total phenolic content was determined in irrigated Ayvalık leaves (1945 mg/100g). Results showed that olive leaves contained significant amounts of flavonoids, ranging from 6379 to 159046 mg/100g. However, differences in antioxidant activity were generally between 1 and 2% regarding irrigation, collection time, and variety. Luteolin-7-glucoside (273-1461 mg/100g) was the main phenolic compound of olive leaves, followed by verbascoside (399-1002 mg/100g). The influence of irrigation showed differences in the amounts of phenolic compounds among the cultivars.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik Gıda

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 249
Atıf : 686
2023 Impact/Etki : 0.215
Akademik Gıda