Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
İSRAİL – FİLİSTİN SAVAŞI’NDA ULUSLARARASI KURULUŞLARIN GÖSTERMİŞ OLDUĞU DİPLOMASİ PERFORMANSININ İNCELENMESİ: BM ÖRNEĞİ
2024
Dergi:  
Ombudsman Akademik
Yazar:  
Özet:

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail – Filistin gerilimi, İsrail’in saldırıları neticesinde farklı bir boyuta geçmiş, yaşanan insanlık dramı pek çok açıdan travmaya yol açmıştır. Yıllardır bölgede süregelen çatışmalar savaşa evrilmiş, çalışmanın yazıldığı bugün itibariyle (25 Şubat) ölü sayısı 30 bine yaklaşmıştır. Birleşmiş Milletler’in Kalkınma Hedefleri kapsamında barışın, doğanın, insani yaşam alanlarının her geçen gün iyileştirilmesi planlanan modern dönemde yaşanan hadiseler siyasal, ekonomik, sosyolojik, psikolojik ve bilimsel pek çok alanda tepki bulmuştur. İsrail - Filistin Savaşı’nda uluslararası toplum, kurum ve kuruluşların pek başarılı bir sınav vermediği düşünülmektedir. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilememiş, yardım koridorları açılamamış, tahliye olmak isteyen halk sınır kapılarında bekletilmiştir. Bu bakımdan Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşlar başta olmak üzere diplomatik kuruluşların Filistin halkını tek başına bıraktığı, Filistin’in hak ve hukukunu koruyamadığı söylenebilir. Bu çalışmanın problemi, sivil insanlar savaşın merkezinde bulunurken diplomasi adına neler yapıldığı, uluslararası kurum ve organizasyonlarının barış adına nasıl bir performans gösterdiği, barış diplomasisi adına hangi devletin ya da hangi kuruluşun nasıl mücadele ettiğidir. Çalışmanın evrenini uluslararası kuruluşlar oluştururken, çalışmanın örneklemi Birleşmiş Milletler’dir. Bu bakımdan çalışma Birleşmiş Milletler örneği üzerinden ilerleyecektir. Çalışma nitel araştırma yönteminin ilkeleri benimsenerek yapılmıştır (Yıldırım ve Şimşek, 2016). Araştırmanın deseni mevcut durumu tahlil etmesi sebebiyle durum analizidir. Nitel araştırmanın en önemli ve en sık kullanılan veri toplama tekniklerinden doküman incelemesine (2016: 129-156) başvurularak, konuyla ilgili literatürdeki veriler toplanmaya çalışılmıştır. Bu çalışmada toplanan verilerin durumu betimsel analizle çözümlenerek, diplomasi trafiği adına BM’nin göstermiş olduğu performans derli toplu bir biçimde alan yazına eklenecek, mevcut durumdaki literatüre bir katkı sağlayacaktır

Anahtar Kelimeler:

Regarding The Diplomatic Conduct Of International Organisations During The Israeli-palestinian War: Un Sample
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ombudsman Akademik

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 211
Atıf : 596
2023 Impact/Etki : 0.265
Ombudsman Akademik