Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
 İndirme 6
G20 Ülkeleri ve Türkiye Arasında Yakınsama Hipotezinin Testi
2019
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Türkiye, G20 ülkeleri grubuna 17. Büyük ekonomi olarak girmiş ve son yıllarda özellikle 2015 yılından sonra 18. Sıraya düşmüştür. Bu çalışmada G20 ülkeleri ile Türkiye arasında mutlak yakınsamanın gerçekleşip gerçekleşmediği Carlino-Mills(1993) yöntemi dikkate alarak araştırılmıştır. Bu amaçla ADF birim kök testi, bir yapısal kırılmalı Zivot-Andrews(1992) ve iki yapısal kırılmalı Lee-Straziciche(2004) birim kök testleri kullanılmış, birim kök testlerin sonucunda durağan seriler ile regresyon tahmini yapılmıştır. Testler sonucunda, ADF birim kök testine göre sadece Türkiye ile Hindistan arasında yakınsama gerçekleşmiş, Zivot-Andrews(1992) birim kök testine göre Türkiye ile Hindistan ve Suudi Arabistan arasında güçlü yakınsama geçekleşmiştir. Son olarak da Lee-Straziciche(2004) birim kök testine göre Türkiye ile Suudi Arabistan arasında güçlü yakınsama gerçekleştiği gözlemlenmiştir. Çalışmanın genel sonucu Türkiye ile G20 ülkeler arasında ıraksama yaşanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

G20 Ülkeleri ve Türkiye Arasında Yakınsama Hipotezinin Testi
2019
Yazar:  
Özet:

Turkey is the G20 group of 17 countries. It has become a big economy and in recent years, especially after 2015. It was in order. This study has been investigated by the Carlino-Mills (1993) method where the absolute proximity between the G20 countries and Turkey has occurred or not. For this purpose, the ADF unit root test, a structural broken Zivot-Andrews(1992) and two structural broken Lee-Straziciche(2004) unit root tests were used, the unit root tests resulted in stable series of regression forecast. As a result of the tests, according to the ADF unit root test only the proximity between Turkey and India, according to the Zivot-Andrews (1992) unit root test, the strong proximity between Turkey and India and Saudi Arabia was passed. According to Lee-Straziciche (2004) unit root test, a strong proximity between Turkey and Saudi Arabia has been observed. The study resulted in a disagreement between Turkey and the G20 countries.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.046
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences