Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
Erzurum İli Arıcılık Sektörünün Ekonomik Yapısı
2017
Dergi:  
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arıcılık dünyada giderek daha fazla gelişmektedir. Arı ürünlerinin yaygınlaşmasıyla sektörün önemi her geçen gün artmaktadır. Arıcılık hem işletmelere hem de ulusal ekonomiye önemli katkılarda bulunmaktadır. Arıcılık, düşük işletme maliyeti, diğer üretim kollarına kıyasla daha az işgücüne ihtiyaç duyması nedeniyle özellikleriyle gelişmekte olan ülkelerin kırsal nüfusu için önemli istihdam ve gelir sağlamaktadır. Türkiye ekolojik yapısı itibariyle arıcılık için uygun şartlara sahip olmasına rağmen maalesef potansiyelinin yalnızca bir kısmı kullanılmaktadır. Ülkede, arıcılık yapan işletmelerdeki verimlilik de çok düşüktür. Bu amaçla, bu işletmeler sosyo-ekonomik yapı açısından incelenmiş ve verimliliği etkileyen faktörler regresyon analizi ile tespit edilmiştir. Arıcılık potansiyeline sahip ancak potansiyelini kullanamayan Erzurum ili araştırma alanı olarak seçilmiştir. Anket uygulanan işletme sayısı, oransal örnekleme yöntemi ile 80 anket olarak belirlenmiştir. Çalışma sonuçlarına göre, arıcılık faaliyeti çoğunlukla orta yaşlı çiftçiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bal üretimini etkileyenönemli hususlar "uygun olmayan iklim koşulları" ve "kışlama kaybı" olarak bulunmuştur. Kooperatif üyesi olan ve göçer arıcılık yapan daha fazla kovan bulunan işletmelerde bal verimliliğinin yüksek olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, kooperatifler vasıtasıyla göçmen arıcılığını teşvik eden ticari işletmeler sayısının artırılmasına yönelik politikalar bölgedeki bal üretimini ve verimliliğini artıracaktır. Sonuç olarak, kırsal nüfusun gelir düzeyi artacak ve bu kırsal kalkınmaya katkıda bulunacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi