Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
The Orpheus Mosaic of Prusias ad Hypium
2015
Dergi:  
Journal of Mosaic Research
Yazar:  
Özet:

Orpheus mozaiği 1950’li yıllarda şehrin güney tarafındaki bir tarlada tesadüfen bulunmuştur. Kentteki bir Roma villasının zemininde yer almış olan bir taban mozaiğidir ve dikdörtgen bir biçimde düzenlenmiştir. Mozaik tabanı 8,10 x 5,30 m. ölçülerindedir. Orpheus; Trakya kralı Oiagros ve Muse Kalliope’nin oğludur. Orpheus lirini eline alıp çalmaya başladığında ağzından dökülen ezgiler lirden çıkan olağanüstü ahenkteki müzik ile birleştiğinde en vahşi hayvanlar bile uysallaşır, gökte uçan kuşlar onu dinlemek için durur, müziğin ahengine kapılan ağaçlar ve kayalar sağa sola sallanarak onu selamlayıp ona eşlik ederlerdi. Prusias ad Hypium mozaiği, Orpheus’un merkez bir figür olarak bir kaya üzerine oturmuş olması ve etrafının paradeisos’un hayvanları tarafından çevrelenmesiyle geleneksel bir biçimde düzenlenmiştir. Orpheus’un merkezine oturduğu yuvarlak panonun dört köşesine dört ayrı mevsimin personifikasyonu yerleştirilmiştir. Orpheus ve hayvanlar ile mevsimlerin bulunduğu panonun çerçeve süslemesinde tek sıra halinde sarılı ikili halat kullanılmıştır. İç içe geçerek kesişen dairelerden oluşan dikdörtgen biçimindeki bordür; üst kısa kenarda iki sıra, alt kısa kenarda üç sıra, uzun kenarlarda ise tek sıradır. Koyu kahverengi art arda sıralanmış üçgenlerden oluşan bordür, mozaiği en dışta çeviren son desendir. Doğal ortamın göstergesi olan kaya, ağaç ve bitki motifleri kullanılmamıştır. Prusias ad Hypium Orpheus mozaiği, sahip olduğu stilistik ve ikonografik özellikler itibariyle İ.S. 3. yüzyılın sonu-4. yüzyılın başlarına ait olmalıdır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Mosaic Research

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 226
Atıf : 157
Journal of Mosaic Research