Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 1
 İndirme 1
Pülverizatör Memelerinde Damla Sıklığı ve Pülverizasyon Karakteristiklerinin Tahminlenmesi
2019
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, düşük hacimli pestisit uygulamalarında kullanılan farklı tip pülverizatör memelerinde birim alana ulaşan damla sayısını belirlemek ve pülverizasyon karakteristiklerini tahminlemektir. Denemelerde standart (ST), yüksek etki alanlı (LU), standart dar hüzme açılı (STD), konik hüzmeli (DC), düşük sürüklenme potansiyelli (AD), hava emişli (IDK) ve ikiz akışlı (IDKT) meme tipleri kullanılmıştır. Püskürtme uygulamaları otomatik hız kontrollü doğrusal hareketli bir simülatör kullanılarak 300 kPa sabit işletme basıncı ve 80 l/ha uygulama hacminde yapılmıştır. Damla örneklemesi için suya duyarlı kağıt (WSP, 26×76 mm), kullanılmış ve metal direklerin alt, orta ve üst bölgelerine yerleştirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre ST, LU, STD, DC ve AD tip memelerle ince ve orta yapılı; IDK tip memeyle orta ve kaba yapılı; IDKT tip memede ise kaba, çok kaba ve aşırı kaba yapılı damlaların üretildiği belirlenmiştir. Damla sıklığı ortalamaları ince ve orta yapılı damlalar üreten memelerde 88-202 adet/cm2 aralığında; orta ve kaba yapılı damlalar üreten memelerde 47-48 adet/cm2; kaba, çok kaba ve aşırı kaba yapılı damlalar üreten memelerde 19-34 adet/cm2 olarak belirlenmiştir. Kaba yapılı damlalar üreten IDKT tip memenin kullanıldığı püskürtme uygulamalarında biyolojik etkinliği arttırmak için damla sıklığının da arttırılması gerekmektedir. Bu nedenle IDKT tip memenin kullanıldığı püskürtme uygulamalarında işletme basıncının önerilen basınç aralığında arttırılarak daha küçük çaplı damlaların üretilmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Predicts the frequency of drops and the characteristics of pulverization in the pulverizer breasts
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the number of drops that reach the unit area in the different types of pulverizers used in low-volume pesticide applications and to predict the characteristics of pulverization. The tests used standard (ST), high-effect field (LU), standard narrow wing (STD), conic wing (DC), low-tracking potential (AD), air-absorbed (IDK) and twist-flowed (IDKT) breasts. Spray applications are made using an automatic speed-controlled linear moving simulator at a fixed operating pressure of 300 kPa and an application volume of 80 l/ha. Water-sensitive paper (WSP, 26×76 mm) for drop sampling is used and placed in the lower, middle and upper areas of the metal curtains. According to the research results, ST, LU, STD, DC and AD types of breasts are thin and medium; IDK types of breasts are medium and crude; IDKT types of breasts are crude, very crude and excessively crude. The drop frequency average is 88-202 pieces/cm2 in breast producing thin and medium-made drops; 47-48 pieces/cm2 in breast producing medium and crude drops; 19-34 pieces/cm2 in breast producing crude, very crude and extremely crude drops. It is also necessary to increase the frequency of drops to increase biological effectiveness in spray applications used by the IDKT type breast that produces crude drops. Therefore, in the spray applications where the IDKT type breast is used, the operating pressure should be increased within the recommended pressure range and smaller diameter drops should be produced.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.694
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi