Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
1994 ve 2000 KRİZLERİ SONRASINDA TÜRKİYE’DE UYGULANAN FİNANSAL REGÜLASYON POLİTİKALARI
2011
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’de uygulanan finansal regülasyon politikalarını 1994 ve 2000 Krizleri çerçevesinde incelemektedir. 1980 Kararları ile liberalizasyon sürecine giren Türkiye’de bu dönemdeki gelişmelerin temelinde finansal piyasalar yer almaktadır. 1990’lardan itibaren küreselleşme hareketlerinin de yoğunlaşmasıyla birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bazı finansal krizler yaşanmıştır. Bu bağlamda finansal piyasaların düzenlenme ve denetim ihtiyacının bir gereği olarak finansal regülasyonlar gündeme gelmiştir. Uygulanan regülasyonlar krizden çıkışın ilk aşamalarında etkin bir çözüm olmuştur. Fakat uzun vadede düzenlemelerin sonuçları incelediğinde istenilen hedefe ulaşmada yetersiz kaldıkları görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.746
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi