Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 İndirme 5
MİNERALOJİK KATKILARIN ÇEŞİTLİ TANIMLARI, SINIFLARI, ÖZELLİKLERİ ve KULLANIM ALANLARI
2009
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın birinci bölümünde mineralojik katkıların çeşitli tanımları, sınıfları ve özelliklerinin bir kısmı anlatılmıştır. Mineralojik katkıların özelliklerinin devamı kullanım alanları, sonuçlar ve tartışmalar makalenin bu ikinci bölümünde açıklanmıştır. Mineralojik katkıların en yaygın kullanım alanı, çimento üretimine hammadde olarak ve beton üretimine karışım malzemesi olarak katılmasıdır. Mineralojik katkıların bu kullanımının yanı sıra, yapı temellerini sağlamlaştırmada, tuğla, seramik ve taşıyıcı olmayan bölme duvar elemanlarının üretiminde katkı malzemesi olarak geçmişte kullanılmıştır. Türkiye de mineralojik katkıların kullanımının miktarı, diğer ülkelerden daha azdır. Sonuç olarak, endüstriyel atıklardan bu mineralojik katkılar, çimento ve beton gibi yapı malzemelerinin fiziksel özelliklerini ölçülebilir oranda olumlu yönde geliştirir. Yapı malzemelerinin üretiminde endüstriyel atıkların (doğal olmayan puzolanlar) kullanılması ekonomiye kazanç sağlayabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 45
Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi