Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
The Greek-Italian Rivalry on The Anatolian Lands And Attitude Of The Great Powers At The Paris Peace Conference
2022
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

1910 yılında Yunanistan Başbakanı olan Eleftherios Venizelos I. ve II. Balkan Savaşlarında ülke topraklarını genişletmiş ve Megali İdea fikrine ulaşmak için her türlü fırsatı değerlendirmiştir. I. Dünya Savaşı başladığında Venizelos bu savaşı Büyük Yunanistan fikrini gerçekleştirmek için iyi bir fırsat olarak değerlendirmekteydi. Venizelos mevcut durumu iyi bir politikacı refleksi ile okumuş ve savaşın sonunda nimetlerden yararlanmak için savaşa İngiltere ve Fransa’nın yer aldığı blokta girmek için her türlü gayreti sarf etmiştir. Venizelos bu düşünce doğrultusunda savaşa İtilaf devletlerin safında girmiştir. Savaşta galip devletlerin yanında yer alması ve savaşa son anda dâhil olmasına rağmen İtilaf devletlerinin savaşı kazanmasında göstermiş olduğu yararlılıklar dolayısıyla savaş sonrasında Venizelos’un Batı Anadolu toprakları dâhil birçok bölgede toprak talepleri söz konusu olmuştur. Venizelos söz konusu toprak taleplerini 18 Ocak 1919 tarihinde Paris’te açılan Paris Sulh Konferans’ında dile getirmiştir. Paris’te toplanan Sulh Konferansında Batı Anadolu toprakları üzerinde yaşanan en büyük tartışmalar savaş öncesinde ve savaş sırasında İtalya’ya bu topraklar üzerinde verilen sözlerle aynı şekilde Yunanistan’ın savaşa dâhil olması için Yunanistan’a verilen sözler üzerinde olmuştur. Makalede Fransa Dışişleri Bakanlığı Arşivi (Les Archives du Ministère des Affaires Etrangères Français-AMAEF) bünyesinde bulunan ve Paris Sulh Konferansı’nda Yunanistan’ın taleplerini görüşmek üzere kurulan komisyon tutanakları incelenmiş ve Büyük Güçlerin Anadolu toprakları üzerindeki düşünceleri, İtalyanlara karşı tutumları ve İzmir’in işgalinin perde arkası anlaşılmaya çalışılmıştır. Bu açıdan makale konuya yeni bir bakış açısı getirmesi açısından önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Greek-Italian Rivalry on The Anatolian Lands And Attitude Of The Great Powers At The Paris Peace Conference
2022
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

1910 – Eleftherios Venizelos, Prime Minister of Greece. In the Balkan Wars, the country expanded its territory and assessed every opportunity to reach the idea of the Megali Idea. When the First World War began, Venizelos considered this war a good opportunity to realize the idea of Great Greece. Venizelos has read the current situation with a good politician reflection and has made every effort to enter the block where England and France are in the war to benefit from the benefits at the end of the war. Venizelos, according to this thought, entered the war in the line of the opposition states. Despite its participation in the victorious states in the war and its last moment involvement in the war, the benefits that the opposition states have shown in the victory of the war, after the war, the demand for land in many regions of Venizelos, including the western Anatolian territories, has been discussed. Venizelos expressed his land demands at the Paris Sulh Conference, which was opened in Paris on 18 January 1919. At the Sulh Conference held in Paris, the greatest discussions on the territories of Western Anatolia were on the promises given to Greece to be involved in the war, as well as the promises given to Italy on these territories before and during the war. The article examined the attitudes of the Commission, which was founded within the Archives of the Ministry of Foreign Affairs of France (Les Archives du Ministère des Affaires Etrangères Français-AMAEF) and was established to discuss the demands of Greece at the Paris Sulh Conference and tried to understand the views of the Great Powers on the Anatolian territory, their attitudes against the Italians and the back of the curtain of the occupation of İzmir. In this regard, the article is important to bring a new perspective on the subject.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies