Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 8
TOPLUMSAL CİNSİYET BAĞLAMINDA “EŞCİNSEL KİMLİK İMGESİNİN” ÇAĞDAŞ SANATA YANSIMALARI
2021
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz: Erkek egemen toplumsal düzende, heteroseksüel ilişki biçiminin karşısında olan homoseksüel,  biseksüel ve farklı cinsel yönelimler, eril toplum normları tarafından dışlanmakta yani, baskın olan homofobik anlayışla değerlendirilmektedir.  Teknolojik ve bilimsel gelişmelere rağmen,  cinsel kimlik konusu, toplum içinde geleneksel inanış biçimleri üzerinden değerlendirilmeye devam etmektedir. Fakat küreselleşen dünyada meydana gelen gelişmelerle birlikte, çağdaş sanat ile dile getirilen cinsel kimlik konusunun görsel açıdan ayrıcalıklı bir noktaya kavuştuğu görülmektedir. Özellikle eşcinsellik üzerine yapılan çalışmalar her alanda yaygınlık gösterse de, bu alana ilişkin çalışmaların dile getirilmesinde çağdaş sanat, etkili bir ifade aracı olarak yer almaktadır. Bu bakımdan tüm sanat pratiklerinde olduğu gibi çağdaş sanatta bireyin ve toplumun sorunlarını gözler önüne serip, bireysel ve toplumsal var oluşu daha anlaşılır ve esnek bir hale getirmektedir. Sonuç olarak; araştırma kapsamında, öncelikle toplumsal cinsiyet, kimlik, eşcinsellik ve eşcinselliğin tarihsel gelişim süreci ele alınmış ve bu kavramlar ekseninde çağdaş sanat içerisinde yer alan sanatçıların eşcinsellik temalı eserleri, plastik ve sosyolojik alt yapısı ile birlikte incelenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The “Society of Contemporary Art” of the “Society of Contemporary Art”
2021
Yazar:  
Özet:

Homosexual, bisexual and different sexual orientations, which are opposed to the heterosexual form of relationships in the man-dominated social order, are excluded by the norms of the eril society, i.e. the homophobic concept that is dominant.  Despite technological and scientific developments, the subject of sexual identity continues to be assessed through traditional forms of beliefs within society. But with the developments that take place in the globalized world, it seems that the subject of sexual identity expressed by contemporary art has reached a privileged point of view. Although studies on homosexuality are widely spread in all areas, contemporary art is an effective means of expression in the expression of studies on this field. In this regard, as in all art practices, in contemporary art, the individual and society’s problems are reflected and the individual and social existence is made more understandable and flexible. As a result; in the framework of the research, the historic development process of social gender, identity, homosexuality and homosexuality was first addressed, and in the axis of these concepts, the artists involved in contemporary art were attempted to study the work on the subject of homosexuality, together with the plastic and sociological substructure.

Anahtar Kelimeler:

The Reflections Of The “image Of Gender Identity” In Contemporary Art In The Context Of Gender
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.307
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi