Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 10
BİR BEETHOVEN CODA’SINA ANALİTİK BAKIŞ: OPUS 7, I
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

“Bir eserin ya da bölümün sonuna, bitiş hissini güçlendirmek üzere eklenmiş kısım” olarak tanımlanan coda’nın biçimsel olarak en etkin kullanıldığı formların başında sonat-allegro gelmektedir. Pek çok kaynakta ortak kanı, Beethoven’ın, “coda’yı sonat-allegro’nun aslî bir form öğesi olarak tasarlayan ilk besteci” olduğudur. Ancak, ilginçtir ki, Beethoven coda’larını incelemeye değer kılan pek çok karakteristik özelliğe karşın, literatürde doğrudan coda analizine odaklanan çalışmalar oldukça azdır.Bir Beethoven sonat-allegro’sunda, coda’nın gerek kendi iç yapısının, gerekse ait olduğu bölümle arasındaki organik bağın irdelenmesinin amaçlandığı bu çalışmada; özgün bir coda analiz yöntemi yardımıyla, bestecinin erken dönem piyano yapıtları arasından seçilen Opus 7, Mi bemol Majör Sonat’ın birinci bölüm coda’sı üzerinde, uzunluk, armonik yapı, alıntılama ve işlev olmak üzere dört boyuttan oluşan bir analiz gerçekleştirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Beethoven Coda Analysis: Opus 7, I
2020
Yazar:  
Özet:

The sonat-allegro comes at the beginning of the forms in which the coda, defined as "the added part to the end of a work or part, to strengthen the sense of end", is formally the most effective. The common blood in many sources is that Beethoven was "the first composer to design the coda as an original form element of the sonat-allegro." However, interestingly, despite the many characteristic features that make Beethoven’s codes worth the study, there are quite a few studies in literature that focus on direct code analysis. In a Beethoven sonat-allegro, in this study, which aims to establish the organic link between the internal structure of the coda and the section to which it belongs, with the help of an original coda analysis method, an analysis of the first part of the Opus 7, Mi bemol Major Sonat, which is chosen among the composer's early piano works, is carried out in four dimensions: length, harmonic structure, quotation and function.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.799
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi