Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 13
Phylogeny of Some Melanoleuca Species (Fungi: Basidiomycota) in Turkey and Identification of Melanoleuca angelesiana A.H. Sm. As a First Record
2018
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın Amacı: Bu çalışmanın amacı toplanan Melanoleuca örneklerinin morfolojik karakterlerle tanımlanması, ITS ve LSU DNA sekanslarını kullanarak türlerin filogenetik ilişkilerinin belirlenmesi ve Melanoleuca cinsinin alt cins sayısının teyit edilmesidir. Çalışma Alanı: Örnekler Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanmış ve çalışma Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde gerçekleştirilmiştir. Material ve Yöntemler: On dört türü temsil eden yirmi iki örnek kullanılmışır. Şapka, sap, lamel yapıları ve bazidya, sistidya, spor yapıları sırasıyla makroskopik ve mikroskopik özellikler olarak kullanılmıştır. Nükleer ribozomal iç aralayıcı bölge (nrITS) ve ribosomal en büyük alt birim (LSU) moleküler analizler için amplifiye edilmiştir. Ana sonuçlar: Bu çalışmada, Türkiye'den bazı Melanoleuca türlerinin taksonomik konumları hem morfolojik karakterleri hemde iki farklı nükleer DNA bölgesinin sekansları ile değerlendirilmiştir. nrITS bölgesi (ITS1’de 112, 5,8S’de 1, ve ITS2’de 95), LSU bölgesine (46 değişken alan) kıyasla daha bilgilendirici olmuştur. ITS bölgesinin analizleri Melanoluca cinsinin monofletik olduğunu ve Melanoleuca ve Urticocystis olarak iki alt cinse ayrıldığını göstermiştir. Araştırma konuları: İncelenen türler içerisinde Melanoleuca angelesiana Türkiye mikobiyotası için ilk defa rapor edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.481
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi