Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 41
 İndirme 14
Siyasi Liderlerden Beklenen Liderlik Özellikleri: X ve Y Kuşağı Bağlamında Nitel Bir Araştırma
2019
Dergi:  
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz: Bu araştırma, Türkiye’nin seçmen nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan X ve Y kuşağının siyasi liderlerden bekledikleri liderlik özelliklerini araştırmak üzere nitel bir çalışma olarak tasarlanmıştır. Çalışmanın amacı, X ve Y kuşaklarının siyasi liderden bekledikleri liderlik özelliklerini araştırmaktır. Bu doğrultuda araştırmanın ana problem başlıkları X ve Y kuşağına göre siyasi liderlik nedir? X ve Y kuşağına göre siyasi liderlerden beklenen liderlik özellikleri nelerdir? olarak belirlenmiştir. Araştırmanın amacına uygun olarak amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme seçilmiştir. Veri toplama aracı olarak derinlemesine görüşme tekniği seçilmiş, 14 kişi X kuşağı ve 14 Y kişi kuşağı olmak üzere toplam 28 kişiyle yüz yüze görüşme gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmeler sonucunda, X ve Y kuşağının siyasi liderlerden beklemiş oldukları davranışlarda farklılıklar olduğu sonucuna ulaşılmıştır. X kuşağı katılımcıları daha geleneklerine bağlı, disiplinli ve otoriter liderlik özelliklerini beklerken, Y kuşağının ise, daha esnek düşünebilen, küresel bakış açısına sahip ve ötekileştirmeyen liderlik özelliklerini tercih ettikleri görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Leadership Characteristics Expected From Political Leaders: A Qualified Research in the X and Y Generations Context
2019
Yazar:  
Özet:

Source: This study is designed as a qualified study to investigate the leadership characteristics they expect from the political leaders of the X and Y generations, which make up the vast majority of the voting population of Turkey. The aim of the study is to explore the leadership characteristics that X and Y generations expect from political leaders. The main issue of the research in this direction is: what is political leadership according to the X and Y generations? What are the characteristics of the political leadership expectations from the X and Y generations? It is determined. According to the purpose of the study, measurement sampling has been selected from the purposes of sampling methods. The deep-to-face conversation technique has been chosen as a data collection tool, with a total of 28 people, including the X generation of 14 people and the Y generation of 14 people. As a result of the talks, the X and Y generations have found differences in the behavior they expected from political leaders. The X-Generation participants are more likely to expect disciplined and authoritative leadership characteristics, while the Y-Generation seems to prefer leadership characteristics that are more flexible to think, with a global perspective and not self-determined.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 628
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi