Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
Kamu Kesimi Ekonomik Büyüklüğü Ve Kamu Etkinlik Düzeyi İlişkisi
2016
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Ekonomilerde kamu ve özel kesim ekonomisinin payı çeşitli dönemler itibariyle farklılık göstermektedir. Bu farklılık birçok nedene dayanmakla beraber, bunlardan en önemlisi son on yıllarda önemi gittikçe artan refah devleti anlayışıdır. Bu devlet anlayışının gereği olarak kamu kesimi ekonomisi, toplam ekonomi içinde önemli bir pay edinmiştir. Kamu kesimi, toplam ekonomide artan rolü ile beraber, çeşitli yollarla ya doğrudan ekonomide rol almakta ya da dolaylı yollarla ekonomiyi yönlendirmektedir. Burada önemli olan temel nokta ise kamunun bu rolü ve yönlendirmelerinin kalitesi ve toplumsal refaha etkisi ile ilgili olmaktadır. Çünkü kamu hizmetlerinin kalitesi ve etkinliği toplumsal refahı doğrudan etkilemektedir. Çalışmada, kamunun milli ekonomideki payının büyüklüğü ile kamu tarafından sunulan hizmetlerin ne derece kaliteli ve etkin olduğunu gösteren kamu etkinlik düzeyi tablolar yardımıyla karşılaştırılmıştır. Milli ekonomideki kamu kesimi payının büyüklüğüne bağlı olarak 2000-2014 dönemi için dünyadaki çeşitli ülkeleri incelediğimiz çalışmada, milli ekonomideki kamu kesimi payı arttıkça kamu etkinlik düzeyinin de arttığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship between economic size and level of public activity
2016
Yazar:  
Özet:

The share of public and private sectors in the economies varies by different periods. While this difference is based on many reasons, the most important of them is the increasing importance of the country’s understanding of prosperity in the last decades. As a result of this state understanding, the public sector economy has gained a significant part in the overall economy. The public sector, along with its increasing role in the overall economy, either plays a direct role in the economy in various ways or indirectly guides the economy. The key point here is that the public’s role and the quality of their guidelines and the impact of social welfare. Because the quality and effectiveness of public services directly affects social welfare. The study compared the size of the public’s share in the national economy with the quality and effectiveness of the services offered by the public with the help of tables of public activity level. Depending on the size of the public sector’s share in the national economy, the study that we studied the various countries around the world for the period 2000-2014 has concluded that the public sector’s share in the national economy increases and the level of public activity increases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.881
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute