Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
ARTMIŞ TORASİK KİFOZU BULUNAN HASTALARDA KİNEZYO BANT UYGULAMASININ AĞRI VE YAŞAM KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ: RANDOMİZE KONTROLLÜ BİR ÇALIŞMA
2019
Dergi:  
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZ Amaç: Bu çalışmanın amacı, artmış torasik kifozu bulunan hastalarda ev egzersiz programı (EEP) ve kinezyo bant (KT) uygulamasının ağrı ve yaşam kalitesi üzerine etkilerini incelemekti. Yöntem: Çalışmaya 28 sedanter gönüllü katıldı. Katılımcılar randomize olarak EEP+KT (n=14) ve EEP (n=14) olmak üzere iki gruba ayrıldı. Çalışmanın başlangıcında ve bitiminde sırt ağrı şiddetini değerlendirmek için Vizüel Analog Skalası (VAS) ve yaşam kalitesini değerlendirmek için Skolyoz Araştırma Derneği Sonuç Anketi (SRS-22) kullanıldı. Sonuçlar: Tedavi öncesinde vücut kütle indeksi (VKİ), yaş ve kifoz açısı değerleri yönünden gruplar arasında anlamlı bir fark yoktu (p˃0,05). EEP+ KT ile EEP grupları karşılaştırıldığında gruplar arasında VAS ve SRS-22 değerlerinde anlamlı bir fark bulunmadı (p˃0,05). EEP+KT grubunda tedavi öncesi ve sonrası karşılaştırıldığında VAS skorunda ve SRS-22 anketinin ağrı ve vücut imajı parametrelerinde anlamlı bir fark vardı (p˂0,05). EEP grubunda ise, tedavi öncesi ve sonrası karşılaştırıldığında VAS skorunda ve SRS-22 anketinin ağrı parametresinde anlamlı fark bulundu (p˂0,05). Tartışma: Çalışmamızda egzersiz programının ağrıyı azalttığı ancak egzersiz programı ile birlikte uygulanan KT’nin vücut imajını geliştirmek dışında ağrı ve yaşam kalitesine katkısı olmadığı bulundu. Sonuç olarak artmış torasik kifoz tedavisinde egzersiz eğitiminin gerekli olduğu ve KT uygulamasının ağrı ve yaşam kalitesi üzerine etkisinin ilerde yapılacak çalışmalarla daha net ortaya konacağı düşünüldü.

Anahtar Kelimeler:

The effects of the application of the Kinesio Bant on the pain and quality of life in patients with ARTMIŞ TORASIC KIFOSE: A RANDOMISE CONTROLED CHALLENGE
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to study the effects of the application of home exercise program (EEP) and kinesium band (KT) on the pain and quality of life in patients with increased torasic phyphosis. Method: 28 sedanter volunteers participated in the work. The participants were randomly divided into two groups: EEP+KT (n=14) and EEP (n=14). At the beginning and end of the study, a visual analog scale (VAS) and the Scoliosis Research Association Results Survey (SRS-22) were used to evaluate the severity of back pain. Results: Before treatment, there was no significant difference between the groups in terms of body mass index (BMI), age and phosphorus angle values (July 0.05). When compared EEP+ KT and EEP groups, there was no significant difference in VAS and SRS-22 values between the groups (July 0.05). In EEP+KT group, compared before and after treatment, there was a significant difference in the VAS score and SRS-22 survey in the pain and body image parameters (July 0.05). In the EEP group, a significant difference was found in the VAS score and in the pain parameter of the SRS-22 survey compared before and after treatment (July 0.05). Discussions: Our study found that the exercise program reduces pain but the KT applied with the exercise program did not contribute to the pain and quality of life except to improve the body image. As a result, it was thought that exercise training is necessary in the treatment of increased thyroid phytosis and the effect of the application of CT on pain and quality of life will be clearer with future studies.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 238
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi