User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 25
 Downloands 5
 Audio Listening 1
DEMOKRAT PARTİ DÖNEMİ TÜRKİYE-BULGARİSTAN İLİŞKİLERİ (1950-1960)
2022
Journal:  
ANASAY
Author:  
Abstract:

Bu çalışma 1950-1960 yılları arasında Demokrat Parti’nin iktidarı döneminde Türkiye’nin Bulgaristan ile olan ilişkileri kapsamaktadır. Yıllar yıllı süren Bulgaristan’dan Türkiye’ye yapılan göçler, siyasi, ticari, kültürel ve sportif ilişkiler dönemin dış politikasının temellerini oluşturmuştur. SSCB ve ABD arasında süren rekabetin Doğu ve Batı dünyası olarak ikiye ayrılmasıyla Türkiye tercihini Batı dünyasından yana kullanmış ve dış politikasını buna göre şekillendirmiştir. Göç konusu başlı başına iki taraf ilişkilerini gerse de ticari, kültürel ve sportif ilişkiler olumlu bir düzlemde devam ettirilmeye çalışılmıştır. DP’yi geçmiş dönem iktidarlarından ayıran önemli temel unsur ise dış siyasette son derece aktif olması ve bölgesel iş birliği çabalarından asla çekinmemesidir.

Keywords:

null
2022
Journal:  
ANASAY
Author:  
0
2022
Journal:  
ANASAY
Author:  
Abstract:

Bu çalışma; 1950-1960 yılları arasında Demokrat Parti’nin iktidarı döneminde Türkiye’nin Bulgaristan ile olan ilişkileri kapsamaktadır. Yıllar yıllı süren Bulgaristan’dan Türkiye’ye yapılan göçler, siyasi, ticari, kültürel ve sportif ilişkiler dönemin dış politikasının temellerini oluşturmuştur. SSCB ve ABD arasında süren rekabetin Doğu ve Batı dünyası olarak ikiye ayrılmasıyla Türkiye tercihini Batı dünyasından yana kullanmış ve dış politikasını buna göre şekillendirmiştir. Göç konusu başlı başına iki taraf ilişkilerini gerse de ticari, kültürel ve sportif ilişkiler olumlu bir düzlemde devam ettirilmeye çalışılmıştır. DP’yi geçmiş dönem iktidarlarından ayıran önemli temel unsur ise dış siyasette son derece aktif olması ve bölgesel iş birliği çabalarından asla çekinmemesidir.

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










ANASAY

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 291
Cite : 387
ANASAY