Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Türkiye’de yetiştirilen bazı yerel koyun ırklarında BMP-15 genindeki (FecXG, FecXI, FecXH, FecXB) mutasyonların araştırılması
2012
Dergi:  
Mediterranean Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Koyunlarda majör genler üzerindeki genetik mutasyonlar ovulasyon oranını ve bir batında doğan yavru sayısını artırmaktadır. Şu ana kadar TGF-β süper familyasına ait üç majör gen tanımlanmıştır. Bu genler BMPR-IB (Bone morphogenetic protein receptor IB), BMP-15 (Bone morphogenetic protein-15) ve GDF9 (Growth differentiation factor 9) dur. Koyunlarda Bone Morphogenetic Protein-15 geni üzerindeki farklı mutasyonlar (FecXB, FecXG, FecXI, FecXH, FecXL ve FecXR) ovulasyon oranını artırmakta ya da kısırlığa neden olmaktadır. Bu çalışmanın amacı Türkiye’de yetiştirilen beş yerel koyun ırkında BMP-15 geninde dört farklı mutasyonun (FecXG, FecXI, FecXH, FecXB) olup olmadığının araştırılmasıdır. Bu mutasyonları belirlemek için PCR-RFLP yöntemi kullanılmıştır. Akkaraman (24 örnek), Dağlıç (19 örnek), İvesi (19 örnek), Tuj (15 örnek) ve Karakaş (19 örnek) koyun ırklarından toplam 96 kan örneği incelenmiştir. FecXG, FecXI, FecXHve FecXB mutasyonlarının belirlenmesi için sırasıyla 141, 154, 240 ve 153 bç büyüklüğündeki DNA fragmentleri spesifik primerler kullanılarak PCR ile çoğaltılmıştır. PCR ürünleri, FecXG, FecXI, FecXH, FecXB nokta mutasyonlarını belirlemek için sırasıyla HinfI, XbaI, AhlI, BstDEI restriksiyon enzimleri kullanılarak kesilmiştir. Sonuç olarak incelenen örneklerde FecXI, FecXH, FecXGve FecXB lokusları tespit edilememiştir. Beş sürüden rasgele seçilen 96 koyun FecXI, FecXH, FecXGve FecXB lokusları bakımından monomorf bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mediterranean Agricultural Sciences

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 724
Atıf : 4.364
2023 Impact/Etki : 0.061
Mediterranean Agricultural Sciences