User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 71
 Downloands 23
ANTİKÇAĞ’DA VE ORTAÇAĞ’DA RUH YAKLAŞIMLARI
2019
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

Ruh kavramı felsefede bir insanın maddesel olmayan yönü veya özü olarak incelenir ve bireysellik ve insana dair olma nitelikleri atfedilir. Felsefe tarihinde ruh sözcüğü, zihin sözcüğü ile eş anlamlı olarak da kullanılmıştır. Antik Yunan’da ruh kavramı ile ilgili görüşler felsefede okullara ve dönemlere göre değişiklik göstermiştir. Epikürcüler beden gibi ruhun da atomlardan oluştuğunu iddia ederken Platoncular ruhun maddesel olmadığını ve tinsel töz olduğunu belirtmiştir. Aristoteles ise ruhun bedenden ayrılmayan bir biçim olduğunu ifade etmiştir. Felsefe tarihinde Antikçağdan günümüze kadar ruh kavramı felsefenin metafizik, insan felsefesi veya zihin felsefesi gibi alanları ile bağlantılı olarak sorgulanmıştır. Bu araştırma, ruh kavramının Antikçağda ve Ortaçağda nasıl kavramlaştırıldığını dönem filozoflarına göndermede bulunarak incelemeyi hedeflemektedir.

Keywords:

null
2019
Author:  
0
2019
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles
Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 25
2023 Impact : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research